Citas ziņas

Atsauc nodomu ar zābakiem apmētāt premjera portretu

Daiga Ozola, Db, 22.01.2009

Jaunākais izdevums

Pieteikuma iesniedzējs atsaucis savu pieteikumu par sporta sacensību rīkošanu, kurās bija plānots ar zābakiem apmētāt valstsvīru portretus.

Pieteikuma iesniedzējs sabiedriskās organizācijas „Pilsētas attīstības kustība” vadītājs Ruslans Jefimovs atsaucis savu pieteikumu pēc sarunas ar Daugavpils domes komisiju. Kā norādījis Pieteikumu komisijas vadītājs Valērijs Kononovs, pasākums definēts gan kā masu pasākums, gan kā pikets, bet nav atbildis likumam, jo pieteikums nav iesniegts vismaz 15 dienas pirms plānotā pasākuma. Zābaku mešanas sacensības bija plānots organizēt 31.janvārī Daugavpilī, Vienības laukumā vai centrālajā parkā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daugavpils dome saņēmusi pieteikumu sporta sacensību rīkošanai, kuru būtība ir valstsvīru portretu apmētāšana ar zābakiem.

Domes priekšsēdētāja Rita Strode norādījusi, ka cilvēkiem būs grūti sakarā ar komunālo maksājumu pieaugumu un darba vietu sarukumu. „Vislielākās problēmas un neapmierinātība varētu būt martā. Viss atkarīgs no AS Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīcas, kas ir paziņojusi par iespējamo 600 darbinieku atlaišanu ar 1.martu,” tā viņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daugavpilī sestdien, 21.februārī, notiks protesta akcija, kuras laikā ar zābakiem tiks mests pa Saeimas ēkas attēlu un ar pikām apmētāti Daugavpils domes deputātu attēli.

Protesta akcijas rīkotājs ir sabiedriska organizācija Pilsētas attīstības kustība, kuras iesniegumu par akcijas rīkošanu jau ir apstiprinājusi Daugavpils domes Iesniegumu izskatīšanas komisija. Protesta akciju plānots rīkot divās daļās. No plkst. 13 – 14:30 paredzēta sapulce, kurā dalībnieki izteiks savus priekšlikumus, kā uzlabot sociāli ekonomisko situāciju pilsētā. Savukārt otrajā daļā no plkst. 14:30 – 15:00 plānotas sporta sacensības, kurās ar zābakiem varēs mest pa Saeimas ēkas attēlu. Tāpat būs arī visu 15 Daugavpils domes deputātu attēli, kurus varēs apmētāt ar pikām. Rezultātā tikšot veidots pašu nemīlētāko deputātu tops. Protesta akcija notiks centrālajā parkā pie Daugavpils Ledus halles.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Dome rīko alternatīvu zābaku mētāšanas pasākumam

Daiga Ozola, Db, 20.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kamēr Daugavpilī 21.februārī centrālajā parkā pie Ledus halles paredzēta Saeimas ēkas attēla apmētāšana ar zābakiem un pilsētas deputātu attēlu appikošana, Ledus hallē tiek rīkotas „Ģimenes jautrās stafetes”.

Daugavpils Ledus halle, kas ir pašvaldības uzņēmums, 21.februārī rīko sacensības uz ledus „Gimenes jautrās stafetes”, kuru sākums paredzēts plkst. 12:00. Db jau rakstīja, ka sabiedriskā organizācija "Pilsētas attīstības kustība" tajā pašā dienā rīko protesta akciju blakus Ledus hallei. Protesta akciju plānots rīkot divās daļās. No plkst. 13 – 14:30 paredzēta sapulce, kurā dalībnieki izteiks savus priekšlikumus, kā uzlabot sociāli ekonomisko situāciju pilsētā. Savukārt otrajā daļā no plkst. 14:30 – 15:00 plānotas sporta sacensības, kurās ar zābakiem varēs mest pa Saeimas ēkas attēlu. Tāpat būs arī visu 15 Daugavpils domes deputātu attēli, kurus varēs apmētāt ar pikām. Rezultātā tikšot veidots pašu nemīlētāko deputātu tops.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta - PLL premjera amatam izvirza Šleseru, finanšu ministram – Šķēli

Agnese Margēviča, 12.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Politiskās apvienības Par Labu Latviju (PLL) valde šodien par savu premjera kandidātu izvirzījusi Aināru Šleseru. Par to PLL kopsapulcē Nacionālās operas Jaunajā zālē ceturtdien paziņoja PLL valdes priekšsēdētājs Guntis Ulmanis.

«Mums vajag premjeru, kuram Latvijas cilvēki ir un būs pirmajā vietā, esmu pārliecināts, ka šāds cilvēks ir atrasts,» par A. Šlesera izvirzīšanu, teica A. Šķēle.

Abi izvirzītie kandidāti savās runās apmainījās ar abpusējiem komplimentiem. «Mums vajag premjeru, kuram Latvijas cilvēki ir un būs pirmajā vietā, esmu pārliecināts, ka šāds cilvēks ir atrasts,» par A. Šlesera izvirzīšanu, teica A. Šķēle. «Esmu pilnīgi pārliecināts, ka Andrim Šķēlem ir stingrs mugurkauls un pieredze strādājot krīzes situācijā,» par savu politisko partneri savukārt teica A. Šlesers. «Cilvēks, kuram nav mugurkaula, vienmēr klanīsies uz Austrumiem vai Rietumiem, mēs neklanīsimies, bet ar cieņu iesim uz priekšu,» solīja PLL premjera kandidāts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdībā nav vienprātības par nacionālās lidsabiedrības airBaltic vadības lēmumu jaunās lidmašīnas par aptuveni 1,57 miljardiem ASV dolāru (898 miljoniem latu) iepirkt no Kanādas ražotāja Bombardier, turklāt neoficiāla informācija liecina, ka pirms desmit dienām parakstītais nodomu protokols var nenovest pie iepirkuma līguma noslēgšanas, vēsta portāls PIetiek.com.

Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) par šo airBaltic vadības lēmumu uzzinājis tikai nākamajā rītā pēc nodomu protokola parakstīšanas, bet bezpartejiskais satiksmes ministrs Aivis Ronis par Bombardier pēdējā brīža piedāvājumu ticis informēts tikai četras dienas iepriekš. Līdz pēdējam brīdim kā vienīgie reālie pretendenti figurēja amerikāņu Boeing un franču Airbus, kuru intereses sarunās ar Latvijas amatpersonām vairāku mēnešu garumā lobēja arī šo valstu valdības. Pietiek.com ziņo, ka pēc Airbus zaudējuma airBaltic iepirkumā franču puse nobremzējusi Dombrovska plānotās vizītes saskaņošanu šajā valstī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tautas partija (TP), kurai valdībā ir trīs ministru vietas, neatbalstīs pilnvarojumu premjeram par nodomu vēstules ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF) parakstīšanu, Ministru kabineta sēdes starplaikā atzina viens no TP līderiem reģionālo lietu Edgars Zalāns.

«TP ir pret nodomu vēstules saturu. Mēs prasīsim tās nodošanu parlamentam,» teica E.Zalāns.

Šāda TP pozīcija var radīt domstarpības valdībā, kas otrdien slēgtā sēdē paredzējusi izlemt par pilnvarojuma došanu premjeram parakstīt nodomu vēstuli ar SVF un saprašanās memorandu ar Eiropas Komisiju (EK) pēc tam, kad par to būs izlēmusi Saeima. Šāda TP pozīcija arī atšķiras no pirmdien premjera pēc koalīcijas padomes atzītā, ka ir panākta vienošanās par koalīcijas partneru atblastu abiem dokumentiem.

Pēc E.Zalāna teiktā, TP neatbalsta nodomu vēstuli SVF, jo uzskata, ka tajā ir vairāki punkti, par kuriem nepieciešama parlamenta diskusija. Kā vienu no tiem viņš minēja nodomu vēstulē ierakstīto apņemšanos, ka šogad netiks samazināti nodokļi. TP skatījumā šāds formulējums esot «par cietu» un par to vēl esot jādiskutē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pēc Vējoņa pirmajām sarunām ar iespējamiem kandidātiem skaidrības nav

LETA, 08.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa pirmajām konsultācijām ar iespējamajiem Ministru prezidenta amata kandidātiem pagaidām nav radusies skaidrība, kura persona varētu tikt nominēta premjera amatam. Valsts augstākās amatpersonas konsultācijas šajā jautājumā vēl turpinās.

Vējoņa konsultācijas par jaunās valdības izveidošanas iespējām un Ministru prezidenta kandidāta izraudzīšanos turpinās, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta Preses dienesta vadītājs Oskars Volfs.

Plašāki komentāri tiks sniegti, kad Valsts prezidentam būs kas pavēstāms. Valsts prezidenta kancelejā nekomentēja jautājumu, vai līdzšinējās sarunās ar iespējamajiem Ministru prezidenta kandidātiem ir panākts kāds progress.

Sarunu turpināšanās sīkāk netiek komentēta, taču noprotams, ka gan sarunu dienas, gan komunikācijas veids ar iespējamiem premjera amata kandidātiem atkarīgas no paša Vējoņa. Līdz ar to, ja būs nepieciešams, Valsts prezidenta sarunas par premjera kandidāta izvēli var turpināties gan brīvdienās, gan nākamnedēļ. Vējonis gan no 9.janvāra līdz 11.janvāra vakaram atradīsies vizītē Zviedrijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts prezidents Raimonds Vējonis pēc šodienas tikšanās ar iespējamo Vienotības premjera amata kandidātu Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāju Kārli Šadurski un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) nominēto premjera amata kandidātu Māri Kučinski ir nolēmis uzticēt premjera pienākumus Kučinskim.

Prezidents atteicās sniegt skaidrojumus, kāpēc atbildīgajam amatam nominējis tieši Kučinski.

Vējonis informēja, ka ir runājis ar daudziem iespējamajiem Ministru prezidenta amata kandidātiem, kuri izskanējuši gan publiski, gan ne tik publiski" Visiem viņiem viņš izsakot paldies, bet īpaši - finanšu ministram Jānim Reiram (V), Valmieras mēram Jānim Baikam un Cēsu mēram Jānim Rozenbergam (V).

Prezidents pateicās arī "Vienotības" premjera amata kandidātam Kārlim Šadurski par apņemšanos veidot valdību un aicināja viņu palikt aktīvam Budžeta komisijas vadītājam, sadarbojoties ar jauno valdību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ieilgušā skaņošanas procesa dēļ nodomu vēstule starp Starptautisko Valūtas fondu (SVF) un Latviju varētu labākajā gadījumā tikt publiskota šīs nedēļas beigās.

Par to Db.lv informēja Finanšu ministrijā. Kā Db jau rakstīja, par parakstītās nodomu vēstules ar SVF publiskošanu premjers Valdis Dombrovskis sāka runāt jau 11. augustā, neilgi pēc tās parakstīšanas. Tad termiņš tika nolikts uz augusta beigām, pēc tam, kad tiks saņemts kārtējais SVF aizdevums. Kā Db.lv jau rakstīja, 200 milj. Ls no SVF Valsts kasē ir ieskaitīti šodien, 1. septembrī, taču saskaņošanas process par vēstules publiskošanu ar SVF vēl arvien kavējoties. Iepriekš Finanšu ministrija grasījās 1. septembrī arī publicēt vēstules oriģinālo tekstu kopā ar neoficiālu tulkojumu latviešu valodā.

Db.lv arī ziņoja, ka SVF organizētā telekonferencē fonda pārstāve paskaidroja, ka SVF nav iebildumu pret ar Latvijas valdību parakstītās nodomu vēstules publiskošanu. «Šis jautājums ir jāizlemj vietējām amatpersonām,» norādīja Anne Marija Gulde, SVF Eiropas departamenta vecākā padomniece.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Krievu mākslinieks apceļo pasauli, zīmējot portretus

Dienas Bizness, 09.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viņš nav slavenība un nepulcē ap sevi tūkstošus, tomēr interesentu loks ir pietiekami liels, lai uzsāktā akcija - portrets pret ēdienu vai kādu citu noderīgu lietu - ļautu viņam apceļot pasauli. Uz vairākām dienām mākslinieks Sergejs Balovins ieradies arī Latvijā - Daugavpilī un Rīgā - un tālāk dosies uz Pērnavu, vēsta laikraksts Diena.

29 gadus vecais mākslinieks līdz šim esot apceļojis jau apmēram 30 valstu, lielākoties Eiropā.

Ziņai par to, ka Daugavpilī viesosies mākslinieks, kurš apņēmies dzīvot bez naudas un, pasauli apceļojot, zīmē portretus apmaiņā pret pārtiku vai noderīgiem pakalpojumiem, Dienas žurnālists Atis Rozentāls esot uzdūries sociālajos tīklos. To, kā notiek portreta zīmēšana apmaiņā pret ēdienu, pārbaudījis arī viņš, uzaicinot Sergeju uz vakariņām kroga Vecmeita ar kaķi vasaras terasē, tā sagādājot rūpes oficiantam, kam palūgta glāze ūdens - otas skalošanai. Sergejs ēdiena izvēli atstājis uzaicinātāja ziņā - tā esot spēles sastāvdaļa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Biznesa tehnoloģijas

Tiek veidots Latvijas uzņēmumu vadītāju digitālais portrets

Zane Atlāce-Bistere, 15.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai novērtētu, vai vadītāju digitālās kompetences Latvijas uzņēmumos ir pietiekamas, un saprastu, vai uzņēmumi ir gatavi mūsdienīgiem risinājumiem, Tildes Jumis īsteno projektu Vadītāja digitālais portrets, informē uzņēmumā.

Vadītāja digitālais portrets ir interaktīvs tests, ar kuru uzņēmumu un struktūrvienību vadītāji var novērtēt savas zināšanas un prasmes piecos ar mūsdienīgām tehnoloģijām saistītos aspektos. Aizpildot šo testu, vadītāji saņem gan individuālo vērtējumu, gan iespēju salīdzināt savu rezultātu ar citiem testa dalībniekiem - redzēt, kur viņi ierindojas citu vadītāju vidū.

«Dažu nedēļu laikā savu digitālo portretu izveidojuši jau vairāk nekā 800 vadītāju gan no privātā, gan publiskā sektora, un dalībnieku skaits turpina augt. Tas parāda, ka digitālās kompetences un tehnoloģiju efektīva izmantošana ir daudzu organizāciju dienaskārtībā. Vadītāji meklē iespējas strādāt ātrāk, labāk un gudrāk. Tas arī ir šī projekta mērķis - veicināt informētību un diskusiju par tehnoloģiju iespējām, efektīvu uzņēmuma pārvaldību un rīkiem, kas to var palīdzēt izdarīt. Testa dalībnieki var iegūt sava rezultāta salīdzinājumu ar citu vadītāju rezultātiem un attiecīgi novērtēt, vai ir kādi aspekti, ko vajadzētu uzlabot individuāli vai uzņēmumā kopumā,» par projektu stāsta Tildes Jumis uzņēmumu vadības risinājumu attīstības vadītājs Viesturs Slaidiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Bērziņš nesteidz Valsts prezidentu portretu galeriju papildināt ar savējo: «Es vēl dzīvot taisos»

Dienas Bizness, 13.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais Valsts prezidents Andris Bērziņš nesteidz ievērot tradīciju un amatu atstājušo Valsts prezidentu portretu galeriju papildināt ar savējo. Tā liecina viņa teiktais ekskluzīvā intervijā LNT raidījumam 900 sekundes.

Oficiālie portreti līdz šim izveidoti visiem atjaunotās Latvijas prezidentiem un arī pirmskara Latvijas valsts galvām. Gunta Ulmaņa un Vairas Vīķes-Freibergas portretus gleznojis Miervaldis Polis, bet Valda Zatlera portretu - Ritums Ivanovs. Valsts prezidenta kancelejas rīcībā ir arī Roberta Muža 1995.gadā gleznotie Jāņa Čakstes, Gustava Zemgala, Alberta Kvieša un Kārļa Ulmaņa portreti.

«Nekur jau nav teikts, ka pirmajā gadā jāuztaisa tas portrets,» norādīja Bērziņš, atbildot uz jautājumu par tradīciju veidot portretu. Viņš teica, ka nav domājis par to, kurš varētu būt mākslinieks, un atzina, ka īsti pat nezina, vai tas ir atkarīgs no viņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts prezidents Raimonds Vējonis šodien vēl nenominēs jaunu premjera amata kandidātu, iespējams, atliekot gala lēmumu uz nākamo pirmdienu, 7.janvāri, kad viņam plānota tikšanās ar «Jaunās Vienotības» (JV) politiķi Krišjāni Kariņu, šodien pēc tikšanās ar prezidentu informēja partiju pārstāvji.

Sarunā ar Valsts prezidentu neesot apspriests jautājums, kāpēc premjera kandidāta iespējamā nominēšana varētu notikt pirmdien, nevis šodien. Reizē politiķi norādīja, ka tas loģiski, ka pirms lēmuma pieņemšanas par nominēšanu Vējonim ir paredzēta saruna ar premjera kandidātu.

Kariņš jau vairākas nedēļas ir konsultējies ar partijām par valdības izveidošanas iespējām. Viņam esot drošs 50 deputātu atbalsts, savukārt par partijas «KPV LV» atbalstu vēl ir visai daudz spekulāciju.

Piecu partiju pārstāvji Valsts prezidentam šodien prezidentam apliecināja, ka ir gatavi atbalstīt Kariņa kandidatūru Ministru prezidenta amatam, šodien žurnālistiem pēc tikšanās ar prezidentu pauda «Attīstībai/Par!» līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts. Viņš norādīja, ka Kariņa valdības apstiprināšanai redzams stabils vairākuma atbalsts Saeimā, reizē vēl ir veicams darbs pie deklarācijas un līdz galam jāatrisina arī daži citi jautājumi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts prezidents Raimonds Vējonis premjera amatam nolēmis nominēt «Jaunās Vienotības» (JV) politiķi, Eiropas Parlamenta (EP) deputātu Krišjāni Kariņu.

Vējonis pēc sarunas ar Kariņu žurnālistiem skaidroja, ka pagājušajā nedēļā viņš ticies ar vairāku 13.Saeimā ievēlēto partiju frakciju pārstāvjiem, kuri Vējonim esot apliecinājuši gatavību strādāt Kariņa vadībā, kas nozīmējot, ka šādai valdībai būtu iespējams Saeimas vairākums.

Viņš teica, ka šodien ticies ar Kariņu, lai pārrunātu viņa redzējumu par valdības prioritātēm un to, kāds varētu būt atbildību sadalījums starp partijām.

Kariņš Vējoni iepazīstinājis ar iespējamiem ārlietu un aizsardzības ministru kandidātiem, par kuriem Vējonim iebildumu nav. Prezidenta prasība par šo ministru kandidātu saskaņošanu ņemta vērā un iebildumu par konkrētajām personām viņam nav.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tautas partijai nav pieņemama ultimatīvā steiga, ar kādu Valdis Dombrovskis un Einārs Repše vēlas iegūt piekrišanu valdībā akceptējamai nodomu vēstulei ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF). Tādēļ Tautas partija pagaidām neatbalstīs nodomu vēstules parakstīšanu.

Par to žurnālistus informēja Tautas partijas priekšsēdētājs Mareks Segliņš. «Tautas partija uzskata, lai spertu tik nopietnus soļus gan valsts izdevumu samazināšanā, nodokļu ieviešanā, gan valsts pārvaldes samazināšanā, nepieciešams plašs sabiedrības un sociālo partneru atbalsts,» teikts Tautas partijas valdes paziņojumā.

Iepriekš pret vēstules parakstīšanu iebilda arī ZZS, taču, kā teica ZZS frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis, pirms koalīcijas padomes sēdes šī politiskā spēka valde tomēr nolēmusi nodomu vēstuli atbalstīt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vienošanos ar aizdevējiem apstiprinās Saeimā; neiebilst arī TP

Baiba Rulle, speciāli Db, 12.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdība otrdien vienojās atbalstīt iesniegšanai Saeimā lēmumprojektu, ar kuru premjers un finanšu ministrs tiek pilnvaroti parakstīt ar starptautiskajiem aizdevējiem slēdzamās jaunās vienošanās. Lēmums pieņemts vienprātīgi, pret nav iebildusi arī Tautas partija (TP), kas iepriekš norādīja, ka neatbalstīs nodomu vēstules saturu.

Paredzams, ka par pilnvarojumu Saeimas Budžeta komisija lems, iespējams, šonedēļ, bet Saeimas plenārsēdē jautājums varētu tikt izskatīts nākamnedēļ. Par dokumentu saturu ziņojumu sniegs premjers Valdis Dombrovskis (JL).

Valdības lēmums ir konkrēts apliecinājums tam, ka Satversmes tiesas (ST) spriedums tiks pildīt, tomēr, kā izriet no premjera V.Dombrovska pēc valdības sēdes atzītā, pensiju atmaksu un samaksu pilnā apmērā valdība varēs nodrošināt, ja Saeimā atbalstīs pilnvarojumu valdības vadītājam un finanšu ministram parakstīt jaunās vienošanās – nodomu vēstuli ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF) un saprašanās memorandu ar Eiropas Komisiju (EK) – ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Dombrovskis nosauc pirmo darāmo darbu šogad

LETA, 02.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ļoti gribētos cerēt, ka tuvāko divu trīs nedēļu laikā jaunā valdība varēs sākt darbu, un jaunās valdības vadītāja kandidāta izraudzīšanās ir viens no pirmajiem šogad darāmajiem darbiem, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja demisionējušais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Esot pilnīgi skaidrs, ka premjera amata kandidāts tiks nominēts līdz Valsts prezidenta nosauktajam termiņam - 7.janvārim.

Dombrosvkis intervijā Latvijas Radio atteicās atklāt, kurš no līdz šim izskanējušajiem premjera amata kandidātiem viņam šķiet visreālākais. «Es pašreiz nesaukšu konkrētus uzvārdus. Tieši tāpēc mums ir jāpanāk šī vienošanās, jāsakoordinē arī ar Reformu partiju (RP). Kad šis jautājums būs faktiski izlemts, tad to arī publiski komentēsim.»

Premjers uzsvēra, ka kandidāts būs Vienotības un RP kopīgi izraudzīts. «Protams, mēs strādājam [arī] pie tā, lai mūsu virzītajam kandidātam būtu gan Saeimas vairākuma, gan arī Valsts prezidenta atbalsts,» sacīja Dombrovskis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienas Bizness analizē potenciālos premjera amata kandidātus.

Atlase: Partiju reitingi augustā, saskaņā ar SKDS pētījumu par partiju popularitāti, pieskaitot neizlēmušo balsis, kas sadalītas proporcionāli izlēmušo balsīm.

Saskaņas premjera kandidāts Dombrovskis

Salīdzinot ar esošo premjeru, ilggadējo politiķi Māri Kučinski, Saskaņas premjera amata kandidātam Vjačeslavam Dombrovskim nav īpaši liela valdības darba pieredze, lai gan viņš ir bijis gan izglītības un zinātnes, gan arī ekonomikas ministrs. Nav tik ilga pieredze politikā, kaut arī Vjačeslavs Dombrovskis ir bijis Zatlera Reformu partijas priekšsēdētājs.

Toties pašreizējam premjeram Mārim Kučinskim nav tāda līmeņa izglītības un arī tik labu valodu zināšanu, kādas ir ekonomikas zinātņu doktoram Vjačeslavam Dombrovskim. Viņš labi runā latviski, krievu valoda viņam ir dzimtā, bet angļu valodā Vjačeslavs Dombrovskis ir ne tikai mācījies, bet arī bijis pasniedzēja palīgs Klarka Universitātē (ASV), kā arī ir dzīvojis Amerikas Savienotajās Valstīs. Trīs valodu un trīs kultūru zināšanas ir vērtīga bagāža iespējamajam nākamajam Latvijas premjeram, kas ļauj potenciāli aktīvi darboties ne tikai vietējā, bet arī reģionālajā un pasaules politikas līmenī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Aptur lokālplānojumu zemei Ogres novadā, kur apsver Gallusman olu produktu ražotnes izveidi

LETA, 21.11.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) ir apturējis Ogres novada domes pieņemto lokālplānojumu zemesgabaliem Ogres novada Madlienas pagastā, kur tiek apsvērtas iespējas veidot olu un olu produktu ražotni.

Jaunu olu produkcijas ražotni Latvijā vēlas veidot Ukrainas un Latvijas investoru grupas "Ovostar Union" uzņēmums "Gallusman", ražotnes atrašanās vietai izskatot vairākus variantus - Ogres, Valkas un Tukuma novadus. Uzņēmums ražotnes izveidē līdz 2026.gadam plāno investēt vismaz 85 miljonus eiro un radot līdz 200 jaunu darbavietu. "Gallusman" iecerējusi Latvijā izveidot vistu novietņu kompleksu un olu un olu produktu ražotni, kur kopumā būtu līdz astoņiem miljoniem vistu.

Kompleksā paredzētas 18 dējējvistu kūtis, deviņas jaunputnu kūtis, olu šķirotavas ēka, barības cehs ar graudu pirmapstrādi un noliktavu, kā arī deviņi graudu torņi. Kompleksā varētu tikt izbūvēta arī biogāzes stacija. Mēslu īslaicīgās uzglabāšanas laukumu vai biogāzes ražošanas laukumu plānots izveidot 100x280 metru lielā platībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Valdības veidošanu sarežģī strīdi par atbildības sfēru sadalījumu un amatiem

LETA, 10.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunās valdības izveidi sarežģī jautājums par atbildības sfēru sadalījumu un amatiem, tāpēc sarunas netiek prognozētas ātras un vieglas arī pēc tam, kad Valsts prezidents Raimonds Vējonis būs nosaucis Ministru prezidenta amata kandidātu.

Lai gan politiķi oficiālajos komentāros uzsver, ka runāt par atbildības jomu sadalījumu vēl ir pāragri, nopietnas diskusijas ir par vairākām no tā dēvētā saimnieciskā bloka ministrijām - Satiksmes ministriju (SM), Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) un Ekonomikas ministriju (EM). Savukārt par Zemkopības ministriju (ZM) būtisku strīdu nav, jo tās vadība tradicionāli varētu tikt uzticēta Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvjiem.

ZZS esot interese pārņemt SM vadību, kas Straujumas valdībā bija Vienotības pārraudzībā, liecina neoficiālā informācija. Tikmēr Vienotības interešu lokā varētu būt VARAM - pašlaik šī ir nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) atbildības joma. VL-TB/LNNK neplāno viegli atteikties no VARAM pārraudzības, lai arī tā vietā viņiem iecerēts piedāvāt EM vadību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts prezidents sagaida, ka partijas savas valdības veidošanas plānus būs gatavas prezentēt jau šodien. Šodien Valsts prezidents Valdis Zatlers tiksies ar visām Saeimas partijām, lai uzklausītu viņu valdības veidošanas plānus un kandidātus.

"Rēķinos ar to, ka partijas nedēļas nogalē būs čakli pastrādājušas un jau varēs prezentēt konkrētus piedāvājumus. Jaunai valdībai ir jātop pēc iespējas ātrāk. Jau šīs nedēļas vidū, cerams, būs zināms tās sastāvs," pēc premjera Ivara Godmaņa 20. februārī pieņemtās demisijas uzsvēra V. Zatlers. Arī Saeimas partijas apliecinājušas savu vēlmi nekavējoši ķerties klāt pie jaunas valdības veidošanas, taču ar savu valdības kandidātu nosaukšanu nesteidzas, atstājot pagaidām spēkā jau iepriekš minētās personālijas.

Katram savs

"Mums ir savs premjera kandidāts, tas arvien vēl ir Aivars Lembergs," Db paziņoja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Gaisa spilvenu problēmu dēļ Toyota un Nissan pasaulē atsauc 6,5 miljonus automašīnu

LETA, 13.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas autobūves kompānijas Toyota Motor Corp. un Nissan Motor Co. trešdien paziņoja, ka pasaulē atsauc aptuveni 6,5 miljonus automašīnu saistībā ar iespējamām problēmām ar Japānas uzņēmuma Takata ražotiem gaisa spilveniem.

Toyota norāda, ka uzņēmums pasaulē atsauc piecus miljonus automašīnu, šim atsaukumam aptverot 35 modeļus, kas ražoti laika periodā no 2003.gada marta līdz 2007.gada novembrim

Autoražotājs ziņo, ka šis atsaukums ietekmēs 1,35 miljonus automašīnu Japānā, 637 000 ASV un 1,26 miljonus automobiļu Eiropā.

Savukārt Nissan pavēstīja, ka atsauc 1,56 miljonus automobiļu. Uzņēmuma atsaukums aptver modeļus, kas ražoti no 2004.gada līdz 2008.gadam.

«Tas ietekmēs vairākus mūsu tirgus, tostarp Japānu, Eiropu un Ziemeļameriku,» sacīja Nissan preses pārstāvis, piebilstot, ka pārsprāgšanas risks ir viena no problēmām, kas skārusi defektīvos gaisa spilvenus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autoražotājs Toyota Motor Corp. atsaucis vairāk nekā 1.35 miljonus savu automašīnu, lai salabotu iespējamo defektu drošības jostās un izplūdes sistēmā, ziņo Reuters.

Atsauktas tiks aptuveni 525 tūkstoši Vitz, Belta un Ractis modeļu Toyota mašīnas Japānā, kas būvētas no 2005. gada janvāra līdz 2008. gada aprīlim. Tāpat tiks atsauktas 830 tūkstoši automašīnu Yaris un Belta citos pasaules tirgos.

Atklātie defekti var radīt nopietnas problēmas pasažieriem, ja tās netiks atrisinātas. Tā, gāzu izplūdes sistēma nepilnību dēļ, ļaunākajā gadījuma tā var salūzt un radīt gāzu ieplūdi salonā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Apzīmējums ar telefonu uzņemtam pašportretam kļuvis par labāko angļu valodas jaunvārdu

Gunta Kursiša, 19.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Oksfordas valodnieki atzinuši, ka «selfie» ir 2013. gada labākais jaunvārds angļu valodā, vēsta BBC.

Līdz ar šo atzinumu jaunvārds «selfie» iekļauts arī Oksfordas angļu valodas vārdnīcas (Oxford English Dictionary) tiešsaistes versijā.

Vārda saknes meklējamas sociālo mediju telpā, kur tas izmantots, lai apzīmētu ar sīkrīku uzņemtu pašportretu. Tāpat «selfie» apzīmē arī ar fotokameru uzņemtu pašportretu.

Pētnieki uzskata, ka vārda izplatība angļu valodas lietošanā gada laikā ir augusi par 17%.

Citu vārdu starpā, kas tika nominēti «gada vārda» titulam, ir bijis arī vārds «twerk», kas apzīmē īpašu deju kustību, ko popularizējusi amerikāņu dziedātāja Mailija Sairusa (Miley Cyrus) un «binge-watch» - apzīmējums pārliekai televīzijas skatīšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Drošības policijas darbinieks nosūta vēstuli premjera vārdā

Dace Preisa, 14.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Premjera Valda Dombrovska (JL) parakstītā vēstulē Kristīne Alberte apsveikta ar titula «Latvijas māmiņa» iegūšanu un «Ministru kabineta vārdā» viņai izteikta pateicība.

Mulsinoša gan šķita vēstules beigās minētā norāde par gaidāmajām vēlēšanām un aicinājums tajās izdarīt «pareizu izvēli», kā arī tas, ka vēstules parakstītājs pieteikts ne tikai kā Ministru prezidents, bet arī kā apvienības Vienotība premjera kandidāts. Tāpēc pirmā doma Kristīnei bija - tā premjers gatavojas vēlēšanām, izmantojot administratīvos resursus.

Tomēr izrādās, ka to sūtījis viņai kāds paziņa, kura strādā Drošības policijā, liecina laikraksta Diena rīcībā esošā informācija. Vienīgais, ko vēlējies, bijis izjokot.

Kad vēstule jau nonāca Dienas rīcībā, noskaidrojās, ka tās sūtītājs ir Ēriks Cinkus - viņu K. Alberte raksturo kā savu «paviršu paziņu», ko dzīvē redzējusi «trīsarpus reizes». Viņš privātu iemeslu dēļ gribējis izjokot K. Alberti. Viņa teic - uztraucoši ir tas, cik viegli ir viltot oficiālu dokumentu formas. Tomēr vērā ņemams fakts ir arī tas, ka saskaņā ar Dienas rīcībā esošo informāciju vēstules sūtītājs ir Drošības policijas (DP) darbinieks.

Komentāri

Pievienot komentāru