Citas ziņas

AS Exigen services dati darbinieki guvuši traumas

, 31.03.2008

Jaunākais izdevums

Aizvadītajā nedēļā Valsts darba inspekcija reģistrējusi un uzsākusi 5 nelaimes gadījumu izmeklēšanu, kuros cietuši darbinieki. Piemēram, 2008.03.10. Rīgā AS Exigen services dati sētniece krita un salauza roku, bet 2008.03.11. AS Exigen services dati sistēmu analītiķis paslīdēja un krītot guva smagas traumas.

Pēc šobrīd Valsts darba inspekcijas rīcībā esošās informācijas laikā no 2008. gada 1.janvāra līdz 31.martam Latvijas Republikā darba vietās gājuši bojā 15 darbinieki un smagas traumas guvuši 48 cilvēki, salīdzinoši pērn šajā pašā laikā periodā darbā bija gājuši bojā 15 darbinieki, bet smagas traumas guvuši 69 cilvēki.

Aizvadītajā nedēļā Valsts darba inspekcija ir reģistrējusi un uzsākusi 5 nelaimes gadījumu izmeklēšanu, kuros smagi cietuši šādi darbinieki:

1. 2008.03.10. Rīgā AS Exigen services dati sētniece krita un salauza roku.

2. 2008.03.11. Rīgā AS Exigen services dati sistēmu analītiķis paslīdēja un krītot guva smagas traumas.

3. 2008.03.13. Ventspilī SIA Stalkers K Ventspils remonta bāzes teritorijā smagas traumas guva uzņēmumā nestrādājošs darbinieks.

4. 2008.03.19. Daugavpilī SIA Ditton Būve autoatslēdznieks guva smagas traumas pēc tam, kad viņam uzkrita autotreilera metāla atbalsta pēda.

5. 2008.03.25. Valmierā SIA VAL META darbu vadītājs guva smagas traumas, demontējot apkures katlu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rūdolfa Meroni liecības prokuratūrai

Kristīne Jančevska, Lato Lapsa, Baltic Screen, speciāli Db, 05.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Aivara Lemberga un viņa līdzgaitnieku darbībām un izstrādātājām nodokļu shēmām vairāku gadu garumā Ventspils uzņēmumos, prokuratūrai liecības sniedzis Šveices advokāts Rūdolfs Meroni.

«Ventspilī runājot - viens korumpēts Šveices advokāts, saukts vēl arī par Šveices Ostapu Benderu jeb Lielo mahinatoru, par taisnīgu atlīdzību 15 000 000 dolāru apmērā, ko sarūpējuši mani negodīgie partneri, dara visu iespējamo, lai izpildītu četru blēžu pasūtījumu un iespundētu mani cietumā. To var vērtēt kā izcilu Šveices advokātu ētikas un atbildības piemēru. Ceru, ka šī Šveices mahinatora slimība nepielips Latvijas advokātiem, mācītājiem, ginekologiem, ģimenes ārstiem un citu profesiju pārstāvjiem, kuriem viņu amatu pēc tiek uzticēti personiskie un intīmie noslēpumi,» tā, piemēram, A. Lembergs uz jautājumu par R. Meroni izteicies rakstiskā intervijā Neatkarīgajā Rīta Avīzē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Biznesa tehnoloģijas

Exigen Services Latvia stāsta, kā attīstīsies ar jauno vadītāju «pie stūres»

Linda Zalāne, 29.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Exigen Services Latvia ar jaunu vadītāju pie stūres attīstīs biznesa inteliģences, publisko e-pakalpojumu un moderno sistēmu izstrādi

Exigen Services Latvia ir viens vadošajiem IT uzņēmumiem Latvijā. Šā gada martā Exigen Services Latvia tika iecelts jauns uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Māris Dreimanis, kurš amata grožus pārņēma no ilggadējā uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Ivara Puksta, kurš turpmāk uzņēmumā darbosies kā padomes priekšsēdētājs. Darbu Exigen Services Latvia vadībā turpina tās valdes priekšsēdētāja vietnieks, finanšu un administratīvais direktors Uldis Smilts un biznesa attīstības direktore Ivonna Bibika.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Exigen Services peļņa tuvu miljonam

, 12.03.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunākās paaudzes globālo programmatūras ārpakalpojumu līdera Exigen Services Baltijas izstrādes centru apgrozījums 2007. gadā sasniedza 18,9 milj. latu , kas ir par 19% vairāk nekā 2006. gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pagājušajā gadā ir 976 tūkst. latu (neauditēti rezultāti), Db.lv informēja Exigen Services DATI korporatīvo komunikāciju nodaļas vadītāja Baiba Gulbe.

Guntis Urtāns, Exigen Services DATI valdes priekšsēdētāja vietnieks, Baltijas reģiona vadītājs: ''Kompānijai 2007. gads ir bijis nozīmīgu pārmaiņu laiks –Latvijā uzsākām uzņēmumu Exigen Services DATI un Exigen Latvia resursu konsolidāciju, kas šī gada martā ir pabeigta. Esam nopietni pastrādājuši, lai šogad saviem klientiem piedāvātu risinājumus uzņēmumu pārvaldības jomā. Globāli Exigen Services ir izstrādāta jauna attīstības un vienota zīmola stratēģija. Mūsu galvenais uzdevums šogad ir īstenot jauno stratēģiju , ko veido kompānijas iekšienē veicamo pasākumu kopumus un virkne aktivitāšu mūsu mērķa tirgos Latvijā, Baltijā, Eiropā un Ziemeļamerikā. Exigen Services piedāvā pilnīgi jaunu pieeju ārpakalpojumu projektu izstrādei, ko apzīmējam ar Outsourcing 2.0. Projektu izstrādes pamatā ir mūsu kā izstrādātāja partnerība ar klientu, vienotu mērķu uzstādīšana, un projektu risku minimizēšana. Piedāvājam klientiem sadarbības modeli, ko nepiedāvā citi uzņēmumi – tas attiecas uz visiem projektiem – gan pasaulē, gan Latvijā.''

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Desmit gados pieckāršojies IT pakalpojumu eksports; nozarē sevi pieteikuši servisa centri un startup jomas uzņēmumi

Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozare attīstās strauji, un šobrīd neviens nav jāpārliecina par tās ilgtspēju un nākotnes potenciālu. Lai gan nozarē vēl aizvien ir dažādi stereotipi un ne visa sabiedrība izprot tās specifiku, pēdējos desmit gados šī joma piedzīvojusi lielas izmaiņas, arī rezultāti redzami – to apliecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Latvijā IKT sektorā strādājošo skaits ir palielinājies par 58%. 2008.gadā nozarē strādāja 18,9 tūkst. cilvēku, 2015. gadā – 28,3 tūkst., bet pērn vairāk nekā 30 tūkst., DB pamato Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa. Palielinājies arī IKT uzņēmumu skaits – Latvijā 2008.gadā to bija 2,6 tūkst., bet 2015.gadā – vairāk nekā 6 tūkst. Novērojams arī IKT sektora pievienotās vērtības īpatsvara pieaugumus iekšzemes kopproduktā – no 3,6% 2008. gadā līdz 4,2 % 2015. gadā. Jāatzīmē, ka IKT nozarē atalgojums ir viens no augstākajiem valstī. Īpaši jāizceļ IT pakalpojumu eksporta lēciens. Atbilstoši Latvijas Bankas datiem, 2000. gadā IT attiecīgais rādītājs bija 16,34 milj. eiro, bet 2015. gadā – 256,98 milj. eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Exigen Services Latvia atlaidis nelielu daļu strādājošo

, 03.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

IT uzņēmums Exigen Services Latvia šogad ir atlaidis nelielu daļu strādājošo, Db apliecināja kompānijā.

Lai gan Exigen Services Latvia nenorāda, cik darbinieki ir atlaisti, tā atzīmē, ka šā gada sākumu salīdzinot ar pagājušo gadu, darbinieku skaits atšķiras minimāli un izmaiņas notikušas dažu procentu robežās.

„Lielos uzņēmumos, kāds ir arī Exigen Services Latvia, šāda darbinieku maiņas dinamika ir ierasta. Lai gan uzņēmumā šobrīd ļoti liela uzmanība tiek pievērsta procesu optimizācijai, kas atspoguļojas arī izmaksās, strauja un plānveidīga darbinieku skaita samazināšana šobrīd nenotiek – tāpēc par konkrētiem plāniem un darbinieku skaitu runāt nevaram,” Db skaidroja Exigen Services Latvia valdes priekšsēdētāja vietnieks Guntis Urtāns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijā šogad darba vietās bojā gājuši 30 cilvēki

, 27.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikā no 2008. gada 1.janvāra līdz 27.oktobrim Latvijas Republikā darba vietās gājuši bojā 30 darbinieki un smagas traumas guvuši 207 cilvēki, salīdzinoši pērn šajā pašā laikā periodā darbā bija gājuši bojā 50 darbinieki, bet smagas traumas guvuši 224 cilvēki, liecina Valsts darba inspekcijas rīcībā esošā informācija.

Aizvadītajā nedēļā Valsts darba inspekcija ir reģistrējusi un uzsākusi 12 nelaimes gadījumu izmeklēšanu, kuros smagi cietuši un gājuši bojā šādi darbinieki:

1. 2008.10.07. Rīgā SIA Tapeks preču komplektētājs tika saspiests starp saplākšņiem, kā rezultātā viņš guva smagas traumas.

2. 2008.10.08. Rīgā SIA Intra-J atslēdzniekam ceļu remonta objektā Carnikavā uzkrita asfalta gabals.

3. 2008.10.09. Rīgā SIA BM Color būvelektriķis guva smagas traumas, nokrītot no kāpnēm.

4. 2008.10.10. Rīgā SIA Lyngson pulverkrāsošanas līnijas operators guva smagas traumas, veicot darba pienākumus.

5. 2008.10.10. Rīgā SIA ZRS Rumba gāzes metinātājs guva smagas traumas, veicot darba pienākumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

VID par miljonu var pilnveidot eksporta kontroles sistēmu

Sanita Igaune, 01.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) ir atļāvis Valsts ieņēmumu dienestam (VID) slēgt līgumu ar Lattelecom Technology par eksporta kontroles sistēmas pilnveidošanu un uzturēšanu.

Šādu lēmumu IUB pieņēma, izskatot IT uzņēmuma Exigen Services Latvia sūdzību.

Septembrī Exigen Services Latvia saņēma VID paziņojumu, kurā norādīts, ka uzņēmums tiek izslēgts no turpmākās dalības iepirkuma procedūrā, jo Exigen Services Latvia neiesniedza iepirkuma nolikuma prasībām atbilstošu Iekšlietu ministrijas Informācijas centra izziņu. Uzņēmums uzskata, ka tas nav atbilstošs iemesls, lai pieņemtu šādu lēmumu.

Vienlaikus uzņēmums apliecina, ka piedāvājuma iesniegšanas brīdī un joprojām atbilst visiem nepieciešamajiem kvalifikācijas kritērijiem, kas definēti atklāta konkursa nolikumā, un nav tādu kritēriju, kas pieļautu Exigen Services Latvia izslēgšanu no turpmākas dalības iepirkuma procedūrā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Exigen Services Latvia šā gada 17. septembrī iesniegusi sūdzību Iepirkumu uzraudzības birojā par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) iepirkumu Eksporta kontroles sistēmas pilnveidošanas un uzturēšanas nodrošināšana VID. Kompāniju neapmierina tas, kā «iepirkuma komisija piegājusi procesam».

Kā vēstīts, VID konkursā par eksporta kontroles sistēmas pilnveidošanas un uzturēšanas nodrošināšanu uzvarēja Lattelecom Technology. Saskaņā ar VID Komunikācijas daļas sniegto informāciju SIA Lattelecom Technology par uzvarētāju konkursā atzīta tādēļ, ka otra pretendenta, kas pieteicās konkursā, proti, Exigen Services Latvia, kvalifikācija neatbilda iepirkuma nolikumā izvirzītajām pretendentu kvalifikācijas prasībām, un tas tika izslēgts no turpmākās dalības iepirkuma procedūrā.

«SIA Lattelecom Technology piedāvājums bija vienīgais, kas atbilda visām konkursa nolikumā noteiktajām pretendenta kvalifikācijas un tehniskā piedāvājuma prasībām, tādēļ šis piedāvājums tika atzīts par pasūtītājam izdevīgu, un pretendentam tika piešķirtas līguma slēgšanas tiesības,» informēja VID.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

KMC Jāņu bilance

, 25.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jāņu brīvdienās Katastrofu medicīnas centra (KMC) speciālistu palīdzība bija nepieciešama daudzās ārstniecības iestādēs Latvijā. KMC mediķi steigušies palīgā uz Liepājas, Ventspils, Saldus, Vidzemes, Aizkraukles, Rēzeknes un citām slimnīcām. Kopumā no piektdienas līdz otrdienai KMC saņēma vairāk kā 70 ārstniecības iestāžu izsaukumus pie pacientiem dažādu smagu traumu un apdegumu gadījumos.

Piektdien, 20. jūnijā izsaukumu uz Rēzeknes slimnīcu KMC speciālisti saņēma pie 58 gadus vecas sievietes un 49 gadus veca vīrieša, kas, degot dzīvojamajai mājai, guvuši smagus kāju, sejas, plaukstu un elpošanas ceļu apdegumus ar liesmu. Abi cietušie tika pārvesti uz Valsts apdeguma centru. KMC reanimācijas brigāde devās uz Vidzemes slimnīcu pie 16 gadus veca jaunieša, kas ļoti smagas traumas guvis ceļu satiksmes negadījumā. Cietušais tika pārvests uz Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu. KMC speciālists kopā ar kolēģiem Liepājas slimnīcā operēja 38 gadus vecu sievieti, kas tikusi smagi piekauta. Nedēļas nogalē KMC mediķu palīdzība bija nepieciešama arī pēc krimināla rakstura traumām, Db.lv informē KMC sabiedrisko attiecību speciāliste Astrīda Podziņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Šogad darba vietās gājuši bojā 4 darbinieki

, 28.01.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc šobrīd Valsts darba inspekcijas rīcībā esošās informācijas laikā no 2008. gada 1. janvāra līdz 28. janvārim Latvijas Republikā darba vietās gājuši bojā 4 darbinieki un smagas traumas guvuši 9 cilvēki, salīdzinoši pērn šajā pašā laikā periodā darbā bija gājuši bojā 4 darbinieki, bet smagas traumas guvuši 25 cilvēki, Db.lv informēja Valsts darba inspekcijas Sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste Sarmīte Bunka-Brilijonka.

Aizvadītajā nedēļā Valsts darba inspekcija ir reģistrējusi un uzsākusi 9 nelaimes gadījumu izmeklēšanu, kuros cietuši un gājuši bojā šādi darbinieki:

1. 2007.12.21. Rīgā SIA Palink pārdevēja-kasiere guva smagas traumas, pakrītot darba vietā.

2. 2008.01.14. Saldus rajonā SIA Prospector palīgstrādnieks guva smagas traumas dēļu šķirošanas laikā.

3. 2008.01.15. Rīgā SIA 3A plus T palīgstrādnieks guva smagas traumas pēc tam, kad tika piespiests pie ķieģeļu paletes.

4. 2008.01.15. Rīgā SIA Baltic Sea Port veidņu gatavotājs, paslīdot noliktavā, guva smagas galvas traumas.

5. 2008.01.15. Rīgā SIA Valiants atslēdznieks guva smagas traumas, veicot darba pienākumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aizvadītajā nedēļā VDI uzsākusi 11 nelaimes gadījumu izmeklēšanu

, 21.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc šobrīd Valsts darba inspekcijas rīcībā esošās informācijas laikā no 2008. gada 1.janvāra līdz 21.aprīlim Latvijas Republikā darba vietās gājuši bojā 14 darbinieki un smagas traumas guvuši 70 cilvēki, salīdzinoši pērn šajā pašā laikā periodā darbā bija gājuši bojā 18 darbinieki, bet smagas traumas guvuši 80 cilvēki.

Aizvadītajā nedēļā Valsts darba inspekcija ir reģistrējusi un uzsākusi 11 nelaimes gadījumu izmeklēšanu, kuros gājuši bojā un smagi cietuši šādi darbinieki:

1. 2008.01.24. Rīgā SIA Gauja AB zvērkopējai, ejot pa uzņēmuma teritoriju, paslīdēja kāja un viņa pakrita, gūstot smagas traumas.

2. 2008.04.01. Valkas rajona Strenčos SIA Dolle strādnieks guva smagas traumas, veicot darba pienākumus.

3. 2008.04.02. Rīgā Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras kondicionieru mehāniķis guva smagas traumas, nokrītot no saliekamajām kāpnēm.

4. 2008.04.04. Rīgā SIA LBT autovadītājs guva smagas traumas, nokrītot no automašīnas kravas piekabes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Exigen Services Latvia piešķīrusi pirmo mērķstipendiju, kuru konkursa kārtībā ieguvis Liepājas Universitātes studiju programmas Datorzinātnes 3. kursa students Egils Vernavs.

Stipendija pasniegta Exigen Services Latvia organizētā tikšnās reizē ar Liepājas Universitates studentiem, lai diskutētu par informācijas tehnoloģiju attīstības tendencēm Latvijā un pasaulē.

A/s Exigen Services Latvia valdes priekšsēdētāja vietnieks Uldis Smilts iepazīstinājis studentus ar informācijas tehnoloģiju attīstības tendencēm Latvijā un pasaulē, uzsverot, ka Latvijas speciālisti ir nopietni spēlētāji pasaules tirgū. Ar savu darba pieredzi un ieteikumiem jaunajiem speciālistiem dalījās a/s Exigen Services Latvia Liepājas filiāles projektu vadītājs Indulis Māķēns.

Db.lv rakstīja, ka Exigen Services Latvia tikko atvēra biroju Liepājā. uzņēmuma biroju Liepājā. Lēmums par biroja atvēršanu Liepājā pieņemts pieaugošā pieprasījuma dēļ pēc IT risinājumiem. Tuvāko gadu laikā ir iecerēts Liepājas birojā darbinieku skaitu palielināt līdz 20–30 speciālistiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Exigen® Services paplašina savu darbību

, 11.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada septembra sākumā Exigen® Services atklājis izstrādes centru Novorosijskā, Krievijā. Centrā šobrīd paredzētas štata vietas 15 līdz 20 darbiniekiem.

Jaunais izstrādes centrs turpinās uzņēmuma korporatīvās un profesionālās tradīcijas, un viens no centra pirmajiem uzdevumiem būs programmatūras izstrāde Krievijā plaši pazīstamam multimediju komplektēšanas un perifēro ierīču ražošanas uzņēmumam. Centra nākotnes plānos ietilpst dažādu Java projektu izstrāde, ko centrs veiks gan patstāvīgi, gan sadarbojoties ar Sanktpēterburgas biroja speciālistiem.

„Priecājamies, ka uzņēmuma aktivitātes paplašinās, turklāt tieši Austrumeiropas virzienā – reģionā, kur ir darbaspēks ar lielu zināšanu un prasmju potenciālu. Pašlaik Exigen Services jau ir biroji un izstrādes centri gan Krievijā, gan Ukrainā un Baltkrievijā,” saka Guntis Urtāns, Exigen Services Latvia valdes priekšsēdētāja vietnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Exigen Services Latvia «copēs» IT speciālistus Liepājā

Sanita Igaune, 08.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

IT uzņēmums Exigen Services Latvia rudenī plāno atvērt uzņēmuma biroju Liepājā. «Tā kā Liepājas Universitāte gatavo labus IT speciālistus, mēs vēlamies piesaistīt tieši vietējos resursus un saskatām Liepājā potenciālu stabilai izaugsmei,» pamato Exigen Services Latvia valdes loceklis Uldis Smilts.

Lēmums par biroja atvēršanu Liepājā pieņemts pieaugošā pieprasījuma dēļ pēc IT risinājumiem. Tuvāko gadu laikā ir iecerēts Liepājas birojā darbinieku skaitu palielināt līdz 20–30 speciālistiem. Šobrīd ir izsludinātas vakances Microsoft .NET programmētājiem. Jāatzīmē, ka Exigen Services Latvia Rīgas birojā strādā vairāk nekā 300 IT speciālisti.

Liepājā jau iepriekš bijusi Exigen Services Latvia filiāle, taču, pienākot krīzes gadiem, tās darbība tika apturēta. Exigen Services Latvia apgrozījums 2011. finanšu gadā bija 8,9 milj. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Šogad ievērojami mazāks darba vietās bojā gājušo skaits

, 19.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikā no 2008. gada 1. janvāra līdz 19. novembrim Latvijas Republikā darba vietās gājuši bojā 32 darbinieki un smagas traumas guvuši 223 cilvēki, salīdzinoši pērn šajā pašā laikā periodā darbā bija gājuši bojā 52 darbinieki, bet smagas traumas guvuši 247 cilvēki, liecina Valsts darba inspekcijas rīcībā esošā informācija.

Aizvadītajā nedēļā Valsts darba inspekcija ir reģistrējusi un uzsākusi 12 nelaimes gadījumu izmeklēšanu, kuros smagi cietuši un gājuši bojā šādi darbinieki:

1. 2008.09.30. Rīgā SIA Maxima pārdevēja guva smagas traumas, nokrītot no pieliekamām metāla kāpnēm.

2. 2008.10.03. Rīgā SIA Baltkom TV tehniķis guva smagas traumas pēc tam, kad viņu notrieca automašīna.

3. 2008.10.16. VAS Latvijas pasts Madonas rajona Jaunkalsnavas pasta nodaļas pastniece gāja bojā ceļu satiksmes negadījumā Aizkraukles rajonā.

4. 2008.10.23. Rīgā SIA RERE 04 namdaris guva smagas traumas, nokrītot no sastatnēm.

5. 2008.10.30. Rīgā SIA Capital Building celtnieks guva smagas traumas, nokrītot no augstuma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Programmatūra

VID informācijas sistēmas par četriem miljoniem latu pilnveidos Exigen Services Latvia

BNS, 26.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) informācijas sistēmas par četriem miljoniem latu bez pievienotās vērtības nodokļa pilnveidos elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS) izstrādātājs informācijas tehnoloģiju (IT) kompānija Exigen Services Latvia (Exigen), liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

VID konkursā par dienesta informācijas sistēmu pilnveidošanu, uzturēšanu un autoruzraudzības nodrošināšanu kopumā saņemts viens piedāvājums.

Dienesta Sabiedrisko attiecību daļā pastāstīja, ka iepirkuma ietvaros pilnveidošana, uzturēšana un autoruzraudzība tiks nodrošināta nodokļu informācijas sistēmai (NIS), datu pārsūtīšanas sistēmai (DPS), pašvaldību datubāzei (PvDB), SEED – nodokļu informācijas sistēmas Eiropas Savienības (ES) akcīzes preču apritē iesaistīto personu reģistrācijas datu apmaiņas sistēmai, kā arī krimināllietu uzskaites sistēmai (KLUS) un valsts amatpersonu deklarāciju informācijas sistēmai (VADIS).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas Metalurgā smagas acu traumas; baleta mākslinieks salauž roku

, 07.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc šobrīd Valsts darba inspekcijas rīcībā esošās informācijas laikā no 2008. gada 1.janvāra līdz 7.aprīlim Latvijas Republikā darba vietās gājuši bojā 11 darbinieki un smagas traumas guvuši 56 cilvēki, salīdzinoši pērn šajā pašā laikā periodā darbā bija gājuši bojā 16 darbinieki, bet smagas traumas guvuši 75 cilvēki.

Aizvadītajā nedēļā Valsts darba inspekcija ir reģistrējusi un uzsākusi 9 nelaimes gadījumu izmeklēšanu, kuros smagi cietuši šādi darbinieki:

1. 2007.03.21. Bauskas rajonā SIA Izoteps iekārtas operatoram, veicot darba pienākumus, uz kājas uzbrauca pacēlājs.

2. 2008.01.07. Rīgā SIA Strek dokeris guva smagas traumas satiksmes negadījumā.

3. 2008.02.25. Rīgā SIA Fimn jumiķis guva smagas traumas, nokrītot no augstuma.

4. 2008.03.15. Valkā SIA Valkas meži kurinātājs, pārvietojoties pa dūmvadu, paslīdēja un guva smagas traumas.

5. 2008.03.18. Liepājā AS Liepājas Metalurgs metāla griezējs guva smagas acu traumas pēc sprādziena lūžņu sagatavošanas cehā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Lietuvieši Latvijas slēpošanas trasēs guvuši nekārtību celāju slavu

Lelde Petrāne, 28.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noskaidrojies, ka vieni no biežākajiem atpūtniekiem-nekārtību celājiem, kuri arī guvuši traumas Latvijas slēpošanas trasēs, ir mūsu kaimiņi lietuvieši.

Tuvojoties slēpošanas sezonas noslēgumam, apdrošināšanas sabiedrība Balta veikusi Latvijas kalnu slēpošanas trašu aptauju, noskaidrojot, kā slēpotāji un snovbordisti ievērojuši drošību uz kalna. Aptauja atklājusi, ka, salīdzinot ar pagājušā gada sākumu, šogad vairāk traumas guvušas sievietes un mazi bērni.

Kā liecina Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta dati, līdzīgi kā pagājušajā gadā arī šogad līdz februāra beigām kalnu slēpošanas trasēs visvairāk cietuši vīrieši, taču palielinājies traumas guvušo sieviešu un bērnu skaits. Visbiežāk traumas gūst pusaudži vai jaunieši un jauni vīrieši vecumā no 16 līdz 35 gadiem. Taču šogad nedaudz palielinājusies traumas guvušo cilvēku vecuma amplitūda. Ja 2011. gadā jaunākais traumas guvušais bija 11 gadus vecs, tad šoziem neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķi steigušies palīgā vairākiem 6 līdz 11 gadus veciem bērniem. Tāpat šogad vērojams, ka palielinājies traumas guvušo skaits cilvēkiem, kuri ir vecāki par 40 un 50 gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Darba vietās notikušo nelaimes gadījumu statistika

, 01.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc šobrīd Valsts darba inspekcijas rīcībā esošās informācijas laikā no 2008. gada 1.janvāra līdz 1.decembrim Latvijas Republikā darba vietās gājuši bojā 38 darbinieki un smagas traumas guvuši 229 cilvēki, salīdzinoši pērn šajā pašā laikā periodā darbā bija gājuši bojā 54 darbinieki, bet smagas traumas guvuši 260 cilvēki.

Aizvadītajā nedēļā Valsts darba inspekcija ir reģistrējusi un uzsākusi 11 nelaimes gadījumu izmeklēšanu, kuros smagi cietuši un gājuši bojā šādi darbinieki:

1. 2005.02.13. Talsu rajona Strazdes pagastā ārsta palīdze-feldšere guva smagas traumas ceļu satiksmes negadījumā.

2. 2008.10.09. Rīgā PSIA Slokas slimnīca medicīnas māsa guva smagas traumas, veicot darba pienākumus.

3. 2008.11.13. Valkas rajona Jērcēnu pagastā SIA Almona celtnieks guva smagas traumas, nokrītot no augstuma.

4. 2008.11.16. Rēzeknes rajona Verēmu pagasta padomes santehniķis, veicot ūdensvada remontu, guva smagas kāju traumas.

5. 2008.11.19. Rīgā SIA Rīgas būvdarbi celtnieks, paslīdot darba vietā, guva smagu muguras traumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Šogad savās darba vietās bojā gājuši 29 cilvēki

, 25.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikā no 2008.gada 1.janvāra līdz 25.augustam Latvijas Republikā darba vietās gājuši bojā 29 darbinieki un smagas traumas guvuši 155 cilvēki, salīdzinoši pērn šajā pašā laikā periodā darbā bija gājuši bojā 35 darbinieki, bet smagas traumas guvuši 189 cilvēki, liecina Valsts darba inspekcijas rīcībā esošā informācija.

Aizvadītajā nedēļā Valsts darba inspekcija ir reģistrējusi un uzsākusi 9 nelaimes gadījumu izmeklēšanu, kuros smagi cietuši un gājuši bojā šādi darbinieki:

1. 2008.07.04. Ludzas rajonā SIA Kuusakos Ki kravas automašīnas vadītājs guva smagas traumas, veicot darba pienākumus.

2. 2008.08.05. Rīgā SIA Vilattrans strādnieks guva smagas traumas, veicot darba pienākumus.

3. 2008.08.06. Rīgā SIA Atsaucība trauku mazgātāja guva smagas traumas, paklūpot darba vietā.

4. 2008.08.06. Ogres rajonā SIA Tilbe Agro traktorists guva smagas traumas, veicot darba pienākumus.

5. 2008.08.08. Rīgā SIA Enerģija Shems automobiļa vadītājam uz kājas uzkrita dzelzsbetona vāks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Palīgstrādnieks iekritis kokogļu krāsnī un miris

, 07.01.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc šobrīd Valsts darba inspekcijas rīcībā esošās informācijas laikā no 2008. gada 1.janvāra līdz 7.janvārim Latvijas Republikā darba vietās gājis bojā 1 darbinieks un neviens nav guvis smagas traumas, salīdzinoši pērn šajā pašā laikā periodā darbā nebija gājis bojā neviens darbinieks, bet smagas traumas guvuši 6 cilvēki.

Aizvadītajā nedēļā Valsts darba inspekcija ir reģistrējusi un uzsākusi 8 nelaimes gadījumu izmeklēšanu, kuros cietuši un gājuši bojā šādi darbinieki:

1. 2007.09.01. Rīgā SIA Oriflame Latvia preču sagādnieks guva smagas traumas, kad viņam uz kājas uzbrauca autokārs.

2. 2007.10.11. Rīgā SIA Dzega-FG celtnieks guva smagas traumas, nokrītot no kāpnēm.

3. 2007.12.14. Rīgā SIA AJD montāža mūrnieks guva smagas traumas, nokrītot no stalažām.

4. 2007.12.17. Rīgas rajonā SIA Jūrmalas ATU izgāztuves priekšnieka palīgs guva smagas traumas ceļu satiksmes negadījumā.

5. 2007.12.24. Alūksnes rajona Zeltiņu pagastā SIA KRK Vidzeme palīgstrādnieks pagaidām nenoskaidrotos apstākļos iekrita kokogļu krāsnī un guva smagus apdegumus. Pēc vairākām dienām viņš no gūtajām traumām slimnīcā nomira.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Smagas traumas gūst uzņēmumā it kā nestrādājošs cilvēks

, 25.02.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā SIA NOA būve būvobjektā smagas traumas, nokrītot no augstuma, guvis uzņēmumā it kā nestrādājošs cilvēks. "Šis nelaimes gadījums kārtējo reizi apstiprina to, ka būvobjektos strādājošajiem nepieciešamas apliecības, lai varētu konstatēt darbinieku piederību konkrētam uzņēmumam," norāda Valsts darba inspekcija.

Pēc šobrīd Valsts darba inspekcijas rīcībā esošās informācijas laikā no 2008. gada 1.janvāra līdz 25.februārim Latvijas Republikā darba vietās gājuši bojā 11 darbinieki un smagas traumas guvuši 27 cilvēki, salīdzinoši pērn šajā pašā laikā periodā darbā bija gājuši bojā 7 darbinieki, bet smagas traumas guvuši 50 cilvēki.

Aizvadītajā nedēļā Valsts darba inspekcija ir reģistrējusi un uzsākusi 7 nelaimes gadījumu izmeklēšanu, kuros cietuši un gājuši bojā šādi darbinieki:

1. 2007.11.30. Rīgā SIA NOA būve būvobjektā smagas traumas, nokrītot no augstuma, guva uzņēmumā it kā nestrādājošs cilvēks. Šis nelaimes gadījums kārtējo reizi apstiprina to, ka būvobjektos strādājošajiem nepieciešamas apliecības, lai varētu konstatēt darbinieku piederību konkrētam uzņēmumam, norāda inspekcija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

VID informācijas sistēmas uzturēšanas divu miljonu latu iepirkums tiek Exigen

Gunta Kursiša, 23.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) informācijas sistēmas uzturēs, pilnveidos un uzraudzīs uzņēmums a/s Exigen Services Latvia, kas uzvarējis atklātā iepirkumu konkursā, liecina informācija iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājas lapā.

Exigen Services Latvia bija vienīgais uzņēmums, kas pieteicās konkursā.

Exigen Services Latvia reģistrēta 1995. gadā, un tās 2012. gada apgrozījums veidoja vairāk nekā desmit miljonus latu, savukārt peļņa bija 836 tūkstoši latu.

Kompānijā, kurā strādā 322 darbinieki, valdē darbojas Uldis Smilts, Pēteris Krastiņš un Ivars Pukss (valdes priekšsēdētājs).

Jau rakstīts, ka informācijas tehnoloģiju uzņēmums Exigen Services Latvia turpina paplašināt savu darbību reģionos un šā gada aprīlī atklāja jaunu biroju Jelgavā, bet pērn tika atvērts birojs Liepājā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Exigen Services Latvia apgrozījums samazinājies

Žanete Hāka, 08.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā gadā Exigen Services Latvia apgrozīja 13,89 miljonus eiro, kas ir mazākais apgrozījums pēdējo trīs gadu laikā, liecina Lursoft dati.

Pērn saruka arī uzņēmuma peļņa, kas pēc nodokļu nomaksas sasniedza vien 1,311 miljonus eiro. Exigen Services Latvia rentabilitātes rādītājs pērn pieauga līdz 17,78. Jāatzīmē, ka uzņēmums 2014. gadā bija darba devējs 321 darbiniekam.

Exigen Services Latvia aizvadītajā gadā nodokļos nomaksāja 5,839 miljonus eiro, rāda Lursoft rīcībā esošā informācija.

Exigen Services Latvia ir IT uzņēmums Latvijā, kas izstrādā un uztur informācijas sistēmas gan valsts pārvaldei un pašvaldību uzņēmumiem, gan vadošajiem finanšu, apdrošināšanas, telekomunikāciju, transporta un citu nozaru uzņēmumiem Latvijā un pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Exigen Latvia exšefs: no datu noplūdes nav pasargāts neviens

Andrejs Vaivars, 16.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nav nevienas valsts institūcijas, bankas vai kāda cita uzņēmuma, kas būtu pasargāts no IT sistēmā esošās datu noplūdes, tā ekskluzīvā intervijā Lietišķajai Dienai/Dienas Biznesam norāda nu jau bijušais IT kompānijas Exigen Services Latvia valdes loceklis Guntis Urtāns.

Viens no kādreizējiem Exigen Services Latvia līderiem atzīst, ka faktiski nav iespējams realizēt tādus pasākumus, kas pasargātu dažādu iestāžu IT sistēmas no datu noplūdes.

Jāatgādina, ka tieši Exigen Services Latvia savulaik izstrādāja elektronisko deklarēšanas sistēmu VID, no kuras noplūda informācija, ko šobrīd kāds Neo izmanto, lai periodiski publiskotu valsts un pašvaldību iestāžu amatpersonu ienākumus.

«Ļoti nepatīkami ir tas, ka šāda problēma gadījās tieši ar VID, jo tur šīs IT lietas ir krietni vien vairāk sakoptas, nekā šur tur citur,» uzsver G. Urtāns.

Komentāri

Pievienot komentāru