Citas ziņas

Ādažos durvis ver jauns zemo cenu veikals Supernetto

, 20.06.2008

Jaunākais izdevums

Piektdien, 20. jūnijā Ādažos, Gaujas ielā 9 tiek atvērts jauns zemo cenu veikals Supernetto. Kopumā tas ir jau 53. Rimi Latvia zemo cenu veikals Latvijā.

Ādažu veikals ir pirmais Supernetto tīklā, kas iegūst arī jaunu veidolu un jaunas krāsas, kļūstot par modernāko Rimi Latvia zemo cenu veikalu Baltijas valstīs. Jaunatklātā veikala tirdzniecības platība ir aptuveni 600 m², preču sortiments – aptuveni 2000 vienības, Db.lv informē Dace Valnere, SIA Rimi Latvia sabiedrisko attiecību speciāliste.

„Mūsu mērķi paliek nemainīgi - piedāvāt pircējiem visizdevīgākās cenas, katru dienu svaigus ikdienā nepieciešamos pārtikas produktus un ērtas iepirkšanās iespējas. Pateicoties veiktajām pārmaiņām, Supernetto kļūst modernāks, skaistāks un pārskatāmāks, radot patīkamu iepirkšanās vidi mūsu pircējiem. Jaunajā veikalā pircējiem būs vieglāk orientēties, jo uzskatamāk ir parādīts piedāvāto preču sortiments, kā arī akcijas preču piedāvājumi. Turpmāk visi jaunatklājamie Supernetto veikali tiks veidoti atbilstoši šim dizainam”, stāsta Rimi Latvia valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais.

Laiku kopš 2007. gada oktobra zemo cenu veikalu tīkls Supernetto ir aizvadījis kvalitatīvu pārmaiņu zīmē. Oktobrī tika sākts darbs pie Rimi Latvia zemo cenu veikalu Vadības izcilības programmas ieviešanas, kuras ietvaros tika ieviestas jaunas, efektīvākas darba metodes un veikalos uzlabots preču izkārtojums. Strādājot pie šīs programmas ieviešanas kā veikalos, tā arī biroja darbībā, tika panākti lieliski rezultāti. Par to liecina gan pastāvīgi pieaugošais Supernetto veikalu klientu skaits, gan vidējās pirkuma summas palielināšanās. Pēdējā pusgada laikā, salīdzinot ar tādu pašu laika posmu vēl pirms gada, Supernetto pircēju skaists Latvijā pieaudzis par vairāk nekā 30%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mazumtirgotājs «Rimi Latvia» pamazām atteiksies no «Supernetto» zīmola veikaliem, aizstājot tos ar «Rimi Mini», sacīja «Rimi Latvia» valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais.

«Jau jūlijā intensīvi sāksim īstenot programmu, kuras rezultātā nākamā gada laikā veikali ar «Supernetto» zīmolu Latvijā vairs nebūs un notiks pakāpeniska šo veikalu pāreja uz «Rimi Mini» zīmolu,» teica Turlais.

Viņš norādīja, ka līdz šim jau vairāki «Supernetto» veikali ir pārveidoti par «Rimi Mini» veikaliem. «Pēdējo trīs vai četru gadu laikā mēs ļoti lēnā tempā esam pārveidojuši kādus desmit [«Supernetto» veikalus], tostarp Ventspilī, Siguldā, Daugavpilī, Rīgā. Daudzi vienkārši to nav pamanījuši, jo dažādas pārveides no viena formāta uz citu savā veikalu tīklā veicam regulāri. Tā, piemēram, kāds supermārkets var pārtapt par hipermārketu, ja redzam pircēju pieprasījumu konkrētajā pilsētā,» stāstīja «Rimi Latvia» vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trīs mēnešu laikā pilnībā atjaunots naktī uz 25. jūliju nodegušais tirdzniecības centrs Globuss Rīgā, Brīvības ielā 404, kurā atradās arī Supernetto veikals.

Trīs mēnešu laikā atjaunots nodegušais emSupernetto/em Atjaunotais veikals durvis pircējiem vērs 31. oktobrī, plkst. 8:00. Pēc rekonstrukcijas veikals kļūs pircējiem ērtāks, modernāks un pārskatāmāks – tas, atbilstoši Supernetto veikalu jaunajam dizaina konceptam, iegūs jaunu veidolu un krāsas, informē SIA Rimi Latvia vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Valnere. Veikalā būs pieejams plašāks preču sortiments – aptuveni 2000 vienības. Pircēju ērtībām par stundu tiks pagarināts arī veikala darba laiks: veikals sāks darbu par stundu agrāk un būs atvērts no plkst. 8:00 līdz 22:00. Veikalā atgriezīsies līdzšinējais darbinieku kolektīvs, kā arī darbu sāks vēl vairāki jauni darbinieki. Kopā šajā veikalā turpmāk strādās 18 darbinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Pasaulē labākās mazcenu aviokompānijas; Eiropas sarakstā tiek arī airBaltic

Gunta Kursiša, 20.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izvērtējot zemo cenu lidsabiedrības visā pasaulē un reģionos, Skytrax World Airline Awards TOP 10 Eiropā labāko zemo cenu aviokompāniju sarakstā piekto vietu ieņem Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic.

Savukārt par pasaulē labāko zemo cenu aviokompāniju atzīta Malaizijas budžeta aviokompānija AirAsia, bet Īrijas zemo cenu lidsabiedrība Ryanair nav iekļuvusi nedz pasaulē, nedz Eiropā labāko zemo cenu aviokompāniju saraksta pirmajā desmitniekā.

airBaltic Eiropā labāko zemo cenu aviosabiedrību sarakstā ierindojas piektajā vietā, apsteidzot tādas lidsabiedrības kā flyBe un Wizz Air. Par labākajām zemo cenu aviosabiedrībām Eiropā atzīta Norwegian (1. vieta), easyJet (2. vieta), Germanwings (3. vieta), NIKI (4. vieta), airBaltic (5. vieta), Wizz Air (6. vieta), WOW Air (7. vieta), Pegasus Airlines (8. vieta), flyBe (9. vieta) un Onur Air (10. vieta).

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Jelgavas rekonstruētajā Rimi lielveikalā 43 jaunas darba vietas

Dienas Bizness, 06.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien pēc Supernetto veikala rekonstrukcijas durvis ver Rimi lielveikals Jelgavā, Satiksmes iela 35, kur radītas arī 43 jaunas darba vietas, informē Rimi Latvia vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Valnere.

Kopumā tirdzniecības centrā strādās gandrīz 70 darbinieki, no tiem 58 apkalpos klientus jaunajā Rimi lielveikalā. Iepriekš Supernetto veikalā strādāja 15 darbinieki, līdz ar to kolektīvs pieaudzis par 43 jauniem darbiniekiem.

Veikala rekonstrukcija tika sākta šā gada 3.oktobrī, mēneša laikā labiekārtojot veikala telpas un paplašinot sortimentu atbilstoši Rimi lielveikalu konceptam. Kopējā Rimi veikala tirdzniecības platība pēc rekonstrukcijas ir gandrīz 900 m2.

Pēc rekonstrukcijas pircējiem būs pieejams daudz plašāks preču un produktu klāsts, jo īpaši svaigās pārtikas sortimentā. Rekonstrukcijas gaitā ēka kļuvusi vizuāli pievilcīgāka, tāpat modernizētas un paplašinātas veikala tirdzniecības telpas, mainīts plauktu izkārtojums, veikalu ejas, lai pircējiem būtu ērtāk pārvietoties un vieglāk atrast izvēlētās preces.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neraugoties uz TNS Latvia pētījuma rezultātu pārstrādāšanu, tā rezultāti palikuši gandrīz nemainīgi – procentuāli cenas veikalos atšķiras būtiski. TNS Latvia speciālistiem tomēr šķiet, ka pārtikas produktu cenas lielveikalos daudz neatšķiroties

Martā TNS Latvia jau otro reizi nāk klajā ar pētījumu par vienādu produktu cenām četru populārāko lielveikalu ķēžu veikalos – Supernetto, PRISMA, RIMI un Maxima. Pirmajā pētījuma variantā, kurš tika izplatīts 11.martā par dārgāko veikalu ar cenu atšķirību no vidējās par 6.2 % tika atzīts RIMI. Lētākais veikals – Supernetto tiem pašiem produktiem spējis piedāvāt par 2.8 % mazākas cenas, nekā vidējās.

Tomēr īsi pēc datu publiskošanas, šī informācija tika atsaukta, solot, ka tā tiks papildināta ar vēl plašāku un precīzāku informāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rimi Latvia veikalu darba laiki Jāņos

, 17.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līgo svētku laikā būs izmaiņas Rimi Latvia veikalu darba laikos, Db.lv informē Zane Eniņa SIA Rimi Latvia Mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja.

23. jūnijā

Rimi lielveikali un hipermārketi darbu sāks kā ierasts un strādās līdz plkst. 22.00, izņemot Rimi Centrs, kas šajā dienā strādās līdz plkst. 20.00. Zemo cenu veikali Supernetto 23. jūnijā strādās bez izmaiņām.

24. jūnijā

Rimi lielveikali un hipermārketi darbu sāks plkst. 12.00 un strādās līdz ierastās darba dienas beigām, izņemot Rimi Stacija, kas darbu sāks plkst. 10:00. Šajā dienā pircējiem būs slēgts Rimi Centrs.

Zemo cenu veikali Supernetto 24. jūnijā lielākoties strādās no plkst. 10.00 līdz 22.00, izņemot Supernetto veikalus Dzirciema ielā, Maskavas 256b, Brīvības gatvē, Kalnciema ielā, Vaidavas ielā, Biķernieku un Bolderāja Rīgā, kā arī Supernetto Raiņa ielā (Cēsīs), Ostamala (Liepājā) un Supernetto Kuldīgā, kas strādās no plkst. 11.00 līdz 22.00. Šajā dienā pircējiem būs slēgts Supernetto Rīgas Centrāltirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mazumtirgotājs Rimi Latvia pārsūdzēs Konkurences padomes (KP) lēmumu par dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, uzspiežot piena pārstrādes uzņēmumam Valmieras piens ekonomiski nepamatotus maksājumus jeb atlaides par preču atrašanos Supernetto zīmola veikalos.

Rimi Latvia mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Eniņa viņa norādīja, ka Rimi Latvia ir iepazinies ar Konkurences padomes lēmumu, kurā Rimi piemērots 62 275 latu naudas sods, kā arī pienākums izbeigt pārkāpumu.

Eniņa uzsvēra, ka Rimi lēmumu atzīst par nepamatotu un plāno pārsūdzēt.

Jau vēstīts, ka KP sodījusi mazumtirgotāju Rimi Latvija par netaisnīgu atlaižu uzspiešanu Valmieras pienam. KP secināja, ka Rimi atrodas dominējošā stāvoklī mazumtirdzniecībā ikdienas patēriņa preču mazumtirdzniecības tirgū lielveikalu vidē Latvijas teritorijā un tam piemīt tirgus vara attiecībā pret Valmieras pienu, šādu netaisnīgu un nepamatotu atlaižu piemērošana ir aizliegta ar Konkurences likumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ražotāju piedāvājumā ir iespējams atrast dažādu dizainu, izmēru un materiālu durvis. Lai daudzveidīgajā piedāvājumā neapmulstu un varētu atrast kvalitatīvas un funkcionālas durvis, kas kalpotu vēl ilgi, vispirms nepieciešams apsvērt durvju novietojumu telpā un tam atbilstošāko durvju tipu. M-Lux kompānijas speciālisti sniedz ieteikumus, kā izvēlēties tās atbilstošākās durvis.

Vieta, kur durvis atradīsies

Durvis kalpo kā barjera starp mājokļa iekštelpām vai mājokli un ārtelpu. Durvīm ir jābūt viegli atveramām un aizveramām, kā arī tām jānodrošina mājokļa iemītnieku privātums un drošība. Ar to saprotot arī telpu ērtu pieejamību, nenobloķējot iekļūšanu tajās ar nepareiza izmēra vai vērsuma durvīm.

Durvju atrašanās vieta mājoklī ietekmē durvju tipu, to iekšējo konstrukciju un durvju apdares materiālu. Piemeklējot durvis noteiktai vietai mājoklī, ir jāņem vērā vērtnes iespējamais vēršanās virziens, to, vai tiek izmantota jau esoša vai no jauna veidota durvju aile, nepieciešamība pēc durvju aplodām, kā arī to, vai durvju konstrukcija spēs nodrošināt atbilstošu izturību un drošību, piemēram, ārdurvīm ir jābūt daudzreiz izturīgākām par iekšdurvīm. Laba izvēle ir M-lux dzelzs durvis, kas ir drošas un izturīgas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Jau no rīta plaukti, kur izvietoti jēlas gaļas produkti, ir noķēpāti ar asinīm, izskatās, ka tie nav tīrīti jau ilgāku laiku. Arī grīda veikalā ir netīra,» portālam staburags.lv par Aizkrauklē esošo Supernetto veikalu stāstījusi kāda lasītāja. Rimi Latvia gan šādu informāciju noliedz un pieļauj iespēju, ka tā ir bijušo darbinieku atriebība.

«Dažreiz iepērkos Supernetto veikalā Aizkrauklē. Pēdējā laikā pārsteidz tur valdošā netīrība. Tā kā pati strādāju uzņēmumā, kas saistīts ar pārtikas realizāciju un apstrādi, zinu, ka tīrības prasības ir ļoti augstas. Šķiet, ka uz Aizkraukles Supernetto veikala darbiniekiem un vadītājiem tas neattiecas. Jau no paša rīta tur valda liela nekārtība, saprotu, ka darbiniekiem jāpaspēj salikt preces plauktos, bet pārsteidz tas, ka jau no rīta plaukti, kur izvietoti jēlas gaļas produkti, ir noķēpāti ar asinīm, izskatās, ka tie nav tīrīti jau ilgāku laiku. Arī grīda veikalā ir netīra. Ievēroju, ka darbinieks, kas kārtoja preces plauktos, bija dubļainos apavos. Neesmu pārliecināta, ka te vispār kāds mazgā rokas. Pati strādāju Rīgā, tur nevienā veikalā nav tādas nekārtības, pat tirgus paviljonos ir tīrāks. Saprotu, ka visi tagad vēlas ietaupīt un veikalos ir maz strādājošo, bet vai tas ir attaisnojums? Šāda netīrība apdraud pircēju veselību. Veikalā ir daudz nefasētu pārtikas produktu. Gaļas produkti ir iepretim augļu stendam, netālu no tiem ir arī cepumi un dārzeņi,» liecina portālā publicētā lasītājas vēstule.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Atkārtoti meklē būvnieku Laimas ražotnei Ādažos; plānotā līgumcena - deviņi miljoni eiro

LETA, 22.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konditorejas un uzkodu ražotāja «Orkla Confectionery & Snacks Latvija» izsludinājusi jaunu iepirkumu konkursu par «Laima» šokolādes fabrikas celtniecību Ādažos, kura plānotā līgumcena ir deviņi miljoni eiro, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Pērn kompānija jau bija izsludinājusi konkursu par jaunas šokolādes fabrikas būvniecību Ādažos, kura paredzamā līgumcena bija 6,5 miljoni eiro, taču konkursa pieteikšanās termiņu pagarināja, precizējot tā pretendentu kvalifikācijas prasības, kā arī kvalitātes kritērijus. Vēlāk iepirkumu konkurss tika pārtraukts.

Kompānijas sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja Lineta Mikša skaidroja, ka pērn «Orkla Confectionery & Snacks Latvija» izlēma atcelt izsludināto iepirkumu, ņemot vērā lēmumu par cepumu un vafeļu kompetenču centra būvniecību. «Mēs vēlējāmies aptvert abu projektu kopējo attīstību, lai izmantotu tās iespējas, ko var gūt no infrastruktūras sinerģijām,» skaidroja Mikša. Tas garantēs, ka «Laimas» ražotnes un jaunās cepumu un vafeļu ražotnes projekti tiek izstrādāti atbilstoši vienādiem standartiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Inovatīvas idejas un labākās prakses pārņemšana komplektā ar ugunsisturības un skaņas izolācijas sertifikāciju ir atvēris daudzus tirgus durvju ražotājam SIA Līva AB Nord.

Arī tādai jebkurai mājai nepieciešama elementa kā durvis ražošanā ir ne tikai iespējamas inovācijas, bet tās pat ir nepieciešamas, lai spētu īstenot dažādus un pirmajā brīdī pat šķietami neiespējamus uzdevumus. To savā darbībā ir īstenojis SIA Līva AB Nord valdes loceklis Dzintars Ābele. Uzņēmējs savulaik ir sācis no nulles un pakāpeniski daudzu gadu garumā ir spējis atklāt dažādus gan specifisku durvju ražošanas knifiņus, gan arī iedzīvinājis Latvijā ārzemēs noskatītus risinājumus durvju apdarē. Tomēr, nenoliedzami, ražošanas tehnoloģiju izstrādāšanas pamatā ir iegūtā izglītība Latvijas Lauksaimniecības Akadēmijas Kokapstrādes tehnologa specialitātē un pieredze savulaik vadot Rīgas mēbeļu kombināta fabrikas Teika cehu. SIA Līva AB Nord specializējas tikai durvju ražošanā pēc pasūtījuma, un tā dēvēto masveida lēto produkciju neražo. Pateicoties trīs dažādiem sertifikātiem – ugunsdrošības, skaņas izolācijas un tolerances (izgatavošanas precizitātes) uzņēmuma izstrādājumi ir atrodami ne tikai visdažādākajās būvēs Latvijā, bet arī Norvēģijā, Zviedrijā, Šveicē, arī Krievijā (Maskavā). Vēl vairāk – uzņēmuma ienākumi turpina pieaugt, pat neraugoties uz būvniecības apjomu sarukumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Speciālisti aicina pircējus būt vērīgiem un vairāk laika veltīt preču piedāvājuma izpētei un cenu salīdzināšanai, jo nereti vienā veikalā kāda prece bez akcijas ir lētāka nekā citā akcijas laikā ar atlaidi.»

To apliecina arī laikraksta Diena veiktā cenu izpēte.

Tā kā neracionālo pirkumu saraksta augšgalā ir tieši pārtikas produkti, Diena izvēlējusies piecus ikdienā bieži pirktus pārtikas produktus un salīdzinājusi to cenas piecos lielveikalos. Hipotēze apstiprinājusies - piemēram, Laimas šokolāde Maxima bez atlaides pašreiz tiešām nopērkama krietni lētāk nekā Betā ar atlaidi.

Laimas piena šokolāde ar piparkūku gabaliņiem (100g):

Rimi 0,79 (bez atl.)

IKI 0,79 (bez atl.)

Maxima XX 0,64 (bez atl.)

Supernetto 0,64 (bez atl.)

Beta 0,79 (akcija)

Lido vārīta desa Ekstra (440 g):

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Zemo procentu likmju vide: četri iemesli pārlieku nesatraukties par Latvijas kredītiestāžu spēju pielāgoties

Latvijas Bankas ekonomists Pēteris Kloks, 20.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepriekšējā nedēļā Latvijas Bankas Ekspertu saruna vētīja, cik lielā mērā mājsaimniecības un uzņēmumi ir izmantojušas unikālās iespējas, ko atnesis zemo procentu likmju laikmets. Taču ne visiem jaunie apstākļi nozīmē jaunas iespējas. Eiropas Centrālā banka (ECB) savā jaunākajā Finanšu stabilitātes pārskatā secina, ka zemo procentu likmju vide palielina finanšu stabilitātes riskus Eiropā, t.sk. kredītiestādēs.

Stabila Latvijas finanšu sistēma ļaus mājsaimniecībām un uzņēmumiem labāk izmantot zemo procentu likmju laikmeta priekšrocības. Tādēļ, turpinot diskusiju, jāvaicā, – kā zemās procentu likmes ietekmē Latvijas kredītiestādes un to finanšu stabilitāti un ko šajā ziņā mainīs pakāpeniskais procentu likmju pieaugums ASV?

Kamēr mājsaimniecības priecājas par rekordzemām kredītu izmaksām, Latvijas kredītiestādes saskaras par rekordzemiem procentu ienākumiem, ko tās gūst, kreditējot tautsaimniecību. Jaunākie dati liecina, ka 2016. gadā kopējie kredītiestāžu sektora procentu ienākumi no kredītu izsniegšanas tautsaimniecībai ir par 36% zemāki kā pirms pieciem gadiem un par 2% zemāki kā pērn, un kritums ir straujāks kā kopējā kredītportfeļa samazināšanās. Turklāt zemi vai negatīvi ir arī procentu ienākumi no ieguldījumiem Latvijas un ārvalstu parāda vērtspapīros.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Rimi Latvia izmantojusi savu dominējošo stāvokli un uzspiedis a/s Valmieras piens nepamatotas atlaides par preču atrašanos Supernetto veikalos, konstatējusi Konkurences padome (KP).

Par to uzņēmumam piemērots naudas sods 62,28 tūkst. Ls apmērā.

Atlaides, ko Rimi Latvia saņēma, iegādājoties Valmieras piena produkciju, tika piemērotas par preču atrašanos Supernetto veikalos un neesot bijušas saistītas ar tajos iztirgotās produkcijas apjomu vai kop citu.

Pēc KP domām, par Valmieras piena atkarību liecinājuši vairāki faktori. Piemēram, Rimi Latvia tiekot realizēta ievērojama daļa Valmieras piena produkcijas, tomēr no šīs sadarbības peļņu guvis tikai mazumtirgotājs, bet Valmieras piens cietis zaudējumus, ko pēc tam kompensējis sadarbībā ar mazākiem tirgotājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SKYDAS metāla durvis – uzticamības garantija. Galvenā prasība, kas tiek izvirzīta attiecībā uz ieejas durvīm, ir šāda – lai tās kalpotu kā īsts vairogs, droši aizsargājot mūs un mūsu mājokli pret nelūgtiem viesiem. Salonu un uzņēmumu, kas piedāvā metāla durvis un sola garantētu aizsardzību, ir atliku likām. Taču tikai viens uzņēmums Baltijas valstīs piedāvā durvis ar sertifikātu, kas garantē aizsardzību pret ielaušanos. Tās ir SKYDAS metāla durvis.

Uzņēmums SKYDAS ir lietuviešu kompānijas – durvju ražotājas – UAB Plieninis skydas oficiālais pārstāvis Latvijā. Augstā produkcijas kvalitāte un ievērojamā tehnoloģiskā izaugsme ir rezultāts, kas panākts, pateicoties visu pušu auglīgajai sadarbībai un strādāšanai pēc principa: «Tas, kas bija pieņemams vakar, nevar apmierināt rītdienas vajadzības.» Tādēļ pastāvīgi tiek izstrādāti jauni durvju modeļi un to specifiskās īpašības tiek pārbaudītas notificētās laboratorijās. Klientiem tiek piedāvāti paši veiksmīgākie, sertificētie produkti.

SKYDAS turas pie uzskata: ielikt metāla durvis bez superdrošām atslēgām nav jēgas. Tāpēc visas piedāvātās durvis tiek komplektētas ar slēdzenēm, ko izgatavojuši pasaules labākie ražotāji: ASSA, ABLOY, DORMA, CISA, ATRA-DIERRE, MUL-T-LOCK, FIAM, MOTTURA. Kā papildaizsardzības līdzekli pret uzlaušanu kompānija piedāvā SKYDAS SAFETY DEVICE. Šī unikālā ierīce ir slēdzeni aizsedzoša rūdīta metāla plāksnīte jeb aizbultnis. Tas ne tikai apslēpj slēdzenes ražotāja nosaukumu, bet arī pasargā slēdzeni no izurbšanas. Pārliecinājies par šādu papildaizsardzību, zaglis uzreiz zaudēs interesi par durvīm. Savukārt saimniekam vajag tikai pielikt speciālu magnētisku atslēgu aizbultnim, to pavilkt uz leju un… durvis var atvērt! Aizbultnis viegli paceļas uz augšu, un pieeja durvīm atkal ir slēgta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Rimi Latvia valdes priekšsēdētāju Valdi Turlo

Lelde Petrāne, 17.10.2014

Pērn augustā, kāpjot lejā no Kilimandžāro, kas ir augstākais punkts Āfrikā un sniedzas 5895 metrus virs jūras līmeņa. Fonā ceļojuma gids Leonards.

Foto: no personīgā arhīva

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Rimi Latvia valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais. Rimi vada trīs veikalu tīklus jeb formātus: Rimi hipermārketus, Rimi lielveikalus un zemo cenu veikalus Supernetto – šobrīd kopumā 113 veikalus Latvijā. Rimi Latvia ir starp 10 lielākajiem darba devējiem, nodrošinot 5400 darba vietas. Rimi Latvia veikalos ik nedēļu iepērkas ap 1,7 miljoniem pircēju.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Rimi: Būvvaldes pārstāvji norādījuši tikai uz vizuāliem defektiem

Žanete Hāka, 12.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums Rimi Latvia ir saņēmis atsevišķas vēstules no Rīgas pilsētas būvvaldes par 12 Rimi un Supernetto veikalu apsekošanas rezultātiem, informē Rimi Latvia vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Podskočija.

Viņa norāda, ka vēstulēs uzrādīti vizuāli defekti veikalu telpās, taču tie ir ļoti vispārīgi vērtējumi. Rīgas būvvaldes pārbaužu rezulāti atsevišķos Rimi veikalos ir piemēram, šādi: konstatēts mitruma pleķis piekārtajos griestos, plaisas grīdā noliktavas telpā, rūsa veikala pagrabā, nesniedzot pilnīgu priekšstatu par ēkas tehnisko stāvokli.

Vērtējot Rīgas pilsētas būvvaldes darbību, ir jāņem vērā vairāki aspekti, uzsver L. Podskočija, norādot, ka būvvaldes pārstāvji veic tikai vizuālu ēku apsekošanu, netiek veikta detalizēta ēkas izpēte, piemēram, nesošo konstrukciju slodžu pārbaude atbilstoši projekta dokumentiem un realitātei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspilī Supernetto veikala vietā pēc rekonstrukcijas pircējiem durvis ver jauns Rimi lielveikals. Līdzās tam pircējiem ir pieejamas vēl četras tirdzniecības vietas.

Veikala ēkas kopējā platība ir vairāk nekā 1100 m2, no kuriem lielākā daļa – aptuveni 800 m2 – atvēlēti tieši Rimi Poruka veikala telpām un noliktavai.

Rimi Poruka nodrošinās visiem Rimi lielveikaliem raksturīgo preču sortimentu, vienlaikus atšķirībā no daudziem citiem jaunā tipa Rimi lielveikaliem šajā veikalā lielāks uzsvars tiek likts uz pašapkalpošanās iespējām, jo pircēji varēs daudzas svaigās pārtikas preces izvēlēties jau fasētā veidā. Veikalā būs pieejama gan svaigā pārtika – piena produkti, gaļas un zivju izstrādājumi, augļi un dārzeņi -, gan uz vietas veikalā gatavoti grila produkti, konditorejas izstrādājumi – tortes, svaiga un silta pašu ceptā maize un smalkmaizītes, kā arī kulinārija – salāti, uzkodas un citi produkti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skolas ielā 4e šodien durvis vēris pirmais Rimi tirdzniecības centrs Salaspilī, un tā izveidē ieguldīti aptuveni 3,8 miljoni latu.

Tajā līdz ar enkurnomnieku – Rimi hipermārketu – pieejamas vairāk nekā 10 tirdzniecības vietas. Tirdzniecības centra kopējā platība ir 3700 m², no kuras aptuveni 2700 m² aizņem Rimi hipermārketa telpas kopā ar noliktavu.

Rimi tirdzniecības centrā Salaspilī līdz ar Rimi hipermārketu darbosies arī zoo preču veikals Zoocentrs, bērnu preču veikals Lāčuks, mobilā operatora LMT klientu apkalpošanas centrs, grāmatu un kanceleju preču veikals Jānis Roze, kosmētikas veikals Siberka, Norvik banka, ķīmiskā tīrītava Veduko, ziedu, kā arī aitas vilnas izstrādājumu veikals un citi.

Būvniecības projektu jaunajam Rimi tirdzniecības centram Salaspilī izstrādājis SIA Inženieru birojs Būve un Forma, savukārt būvdarbus veic kompānija – SIA YIT Celtniecība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Foto: facebook.com/DinoZooLV

Neatkarīgi no mājdzīvnieka sugas, ikvienam mājas mīlulim nepieciešama kvalitatīva barība un aprūpe. Plašākais zoo preču interneta veikals Dinozoo.lv jau kopš 2018. gada mājdzīvnieku saimniekiem nodrošina iespēju visu mīluļiem nepieciešamo iegādāties ne tikai ērtāk un ātrāk, bet arī izdevīgāk. Dinozoo.lv interneta zoo veikals piedāvā preces gan suņu un kaķu, gan grauzēju, putnu un zivtiņu, gan arī eksotisko mājdzīvnieku īpašniekiem.

Kā atzīst uzticīgie Dinozoo.lv pircēji – plašais preču klāsts, daudzveidīgā izvēle, izdevīgie akciju un atlaižu piedāvājumi, kā arī ērtā iepirkšanās pieredze, ir tas, kas vilina iepirkties tieši Dinozoo.lv. Taču, kādas tad ir bijušas Dinozoo.lv pircēju un viņu mīluļu iecienītākās pērnā gada izvēles? Par populārākajām 2023. gada precēm un preču grupām stāsta Dinozoo.lv E-komercijas projektu vadītāja Jekaterina Kļučerova.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Pirms Ziemassvētkiem zeļ pop-up veikalu bizness

Anda Asere, 04.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziemassvētku laikā uzplaukst pop-up jeb īstermiņa veikalu bizness, kuri piedāvā svētku dāvanas, kas lielākoties ražotas tepat Latvijā.

Pop-up veikali parasti ir atvērti noteiktu laika posmu un par godu kādam notikumam. Šobrīd Rīgā tādi ir vismaz četri – Christmas Popup Store, Ziemassvētku veikals, ArtiChic Latvian Pop-Up Store un Paviljons. «Pēc pirmās reizes likās, ka otrajam nekad dzīvē neķeršos klāt, jo tas ir smags darbs. Nav nemaz tik vienkārši atvērt veikalu uz nedēļu, divām vai mēnesi,» stāsta Liena Kalna, Ziemassvētku veikala īpašniece. Taču šogad viņas veikals savas durvis ver jau piekto reizi. Iepriekšējos gados tas ir bijis iekārtots tirdzniecības centros, bet šogad – Barona ielā. L. Kalna atzīst, ka ar katru gadu kļūst arvien grūtāk realizēt šādu projektu, jo Ziemassvētku laikā parādoties daudz līdzinieku. Konkurence gan ir laba lieta, liek sapurināties, atrast jaunus ražotājus un izdomāt ko interesantu, lai piesaistītu apmeklētājus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Biznesa vieta: Avotu iela kļuvusi par kāzinieku magnētu

Linda Zalāne, 17.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Avotu ielu Rīgā pavisam noteikti varētu pārdēvēt par kāzu ielu, jo nelielajā ielas posmā no Čaka līdz Lāčplēša ielai cits citam blakus atrodas seši kāzu saloni.

Faktam, ka vienā ielā līdzās pastāv tik daudz vienas specializācijas salonu ir gan plusi, gan mīnusi. Lielākās ieguvējas ir klientes, proti, sievietes, kuras nolēmušas nolūkot kāzu kleitu, jo, iegriežoties Avotu ielā, iespējams koncentrētā veidā apskatīt plašu sortimentu dažādās cenu kategorijās un izvēlēties sev tīkamāko. «Klientēm ir ļoti ērti, it īpaši tām, kuras atbraukušas no citas pilsētas ar mērķi vienā dienā atrast kāzu kleitu. Viņām nav «jāskraida» pa pilsētu meklējot salonus, jo, atnākot šeit, viss ir vienuviet. Šādu praksi, ka vienā ielā atrodas vairāki kāzu saloni, redzēju arī ASV,» stāsta kāzu salona Pērle īpašniece Diāna Svetlova. Pirms astoņiem gadiem viņas salons šeit bijis viens no pirmajiem. Pie ilgdzīvotājiem pieskaitāms arī salons Jūlija, kas esot bijis celmlauzis. Lielākā daļa Avotu ielas kāzu salonu strādājot jau ilgus gadus, bet netrūkstot arī tādu, kas izmēģina savu varēšanu, paļaujoties uz «specializētās» ielas slavu, taču pēc laika durvis ver ciet. Iemesls ir lēmums salonu atvērt kādā citā Rīgas rajonā vai arī nespēja izturēt milzīgās konkurences slogu, atzīst DB aptaujātie kāzu salonu īpašnieki. «Vienu brīdi šeit bija vēl vairāk šādu veikalu. Šķiet, – desmit. Patlaban ar esošajiem ir gana. Negribētos, lai šeit uzrastos vēl kāds, jo konkurence ir sīva. Katrs klientus piesaista ar savu sortimentu un cenām, bet kopumā dzīvojam draudzīgi,» atzīst D. Svetlova. Piemēram, ja kliente Pērlē esot noskatījusi kleitu, bet blakus esošajā salonā plīvuru, tad abu uzņēmumu īpašnieces sadarbojoties un abas preces ļaujot uzmērīt vienā salonā. Runājot par pieprasījumu, aptaujātās kāzu salonu saimnieces atzīst, ka pēdējā gadā vērojama lielāka pircēju aktivitāte. Iespējams, tāpēc, ka pagājušā gada skaitlī bijis 13, kas daudziem asociējas ar ķibelēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot 32 miljonus eiro, "Orkla" uzsākusi jaunas cepumu un vafeļu ražotnes celtniecību Ādažos. Tuvāko dienu laikā tiks pabeigti būvlaukuma iekārtošanas darbi un sākta sagatavošanās ražotnes pamatu izbūvei, informē uzņēmums.

"Investīcija ir brīvas tirgus ekonomikas fundaments, un mūsu tautsaimniecībā būtisks ir ikkatrs ieguldījums. Man ir patiess gandarījums, ka laikā, kad pandēmija ir sašūpojusi ekonomiku visā pasaulē, Latvijā tiek īstenoti projekti nākotnes izaugsmei un starptautiskai konkurencei. "Orkla" grupa ar ilgtermiņa ieguldījumu projektiem gādā par papildu darba vietu nodrošināšanu un ekonomikas attīstību ne tikai Rīgā, bet arī ārpus galvaspilsētas robežām. Mēs redzam spilgtu piemēru tam, ka tieši Latvija ir vieta, kur ieguldīt ilgtermiņā," norāda Latvijas Republikas ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs.

Kas uzņēmējus piesaista Ādažiem  

Investīciju piesaistē svarīgs ir ne tikai vietas ģeogrāfiskais novietojums, sakārtota infrastruktūra,...

"Šī ir jau otrā reize, kad "Orkla" sagaida viesus uz zemes gabala, uz kura jau tuvākajā nākotnē tiks uzbūvēta vairāk nekā 30 000 m2 plaša un ilgtspējīga ražotne. 2022. gadā durvis šeit vērs lielākā cepumu un vafeļu ražotne Baltijas valstīs un Skandināvijā, veidojot šī segmenta kompetenču centru šajā reģionā. Tā būs ne tikai ilgtspējīgas ražotnes piemērs "Orkla" grupā un citiem, bet arī sniegs pozitīvu pienesumu Latvijas ekonomikas izaugsmei, radot 250 jaunas darba vietas," uzsver SIA "Orkla Biscuit Production" un "Orkla Latvija" valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons.

Kā jau ziņots iepriekš, "Orkla Latvija" mātes uzņēmums nolēmis būvēt vēl vienu ražotni Ādažos, blakus "Laimas" jaunajai ražotnei, tādējādi Latvijā būs jau septiņas "Orkla" ražotnes, no kurām trīs atradīsies Ādažos.

Par 32 miljoniem eiro Ādažos taps jauna pārtikas ražotne 

Par jaunās “Orkla Biscuit Production” cepumu un vafeļu ražotnes būvnieku konkursa kārtībā...

Jaunā ražotne specializēsies tikai cepumu un vafeļu ražošanā, un būs lielākā šāda veida ražotne Baltijas valstīs un Skandināvijā. Papildus būvniecībai sekos vēl būtiskas investīcijas jaunās iekārtās un ražošanas līnijās, kopumā veidojot pēdējos gados lielākos ieguldījumus Latvijas pārtikas ražošanas nozarē, kas radīs ap 250 jaunu darba vietu. Kopumā ap 75% "Orkla Biscuit Production" ražotnē izgatavoto produktu tiks eksportēti. Plānots, ka jaunā ražotne sāks darbu 2022. gadā.

2020. gada maijā tika dibināts jauns uzņēmums SIA "Orkla Biscuit Production", kas ir daļa no procesa, lai "Orkla" cepumu un vafeļu ražošanu koncentrētu vienā vietā un uzbūvētu jaunu ražotni Ādažos. Līdz ar to cepumu un vafeļu ražošana no Kungelvas (Zviedrijā) un Rīgas (Artilērijas ielas) tiks pārcelta uz jauno ražotni. Šīs izmaiņas tiks veiktas līdz 2022. un 2023. gadam.

Šī gada 25. septembrī par jaunās "Orkla Biscuit Production" cepumu un vafeļu ražotnes būvnieku izvēlēta būvkompānija "Merks".

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Rimi turpina hipermārketu modernizāciju; daži Supernetto pārtop par Mini Rimi

Rūta Lapiņa, 17.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Rimi Latvia» veikalu tīklā būtiskākais fokuss pašlaik ir hipermārketu modernizācijas projekts, savukārt Rīgā un Pierīgā pārmaiņas skārušas arī pa kādam «Supernetto» veikalam, kas pārtapuši par «Rimi Mini», biznesa informācijas portālam db.lv atklāja «Rimi Latvia» mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja Kristīne Ciemīte.

«Plānojot «Rimi Latvia» veikalu tīkla attīstību, rūpīgi tiek pētīts tirgus pieprasījums. Katru gadu veicam apjomīgus klientu pētījumus katra veikala līmenī visā Latvijā, pētot klientu viedokli par produktu piedāvājumu un iepirkšanās pieredzi. Atbilstoši tirgus pieprasījumam atsevišķās vietās Rīgā un reģionos, kur ir izteiktāks pieprasījums pēc plašāka produktu sortimenta, pēc rekonstrukcijas ir atvērti «Rimi Mini» veikali, saglabājot arī «Supernetto» pircēju iecienītāko produktu klāstu,» viņa stāsta.

Līdz šim brīdim pēc «Supernetto» rekonstrukcijas ar «Rimi Mini» zīmolu ir atvērti divi veikali – Siguldā un Rīgā, Bauskas ielā 120, savukārt līdz gada beigām plānots atvērt vēl divus «Rimi Mini» – Bauskā un Rīgā, Dzelzavas ielā 86. Šobrīd tiek paplašināts un pārveidots arī Siguldas supermārkets tirdzniecības centrā «Šokolāde», kurš pircēju pieprasījuma dēļ tiek pārveidots pār hipermārketu. Pārveides procesu iecerēts pabeigt šogad.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pienācis laiks mainīt durvis.

Uzņēmums Skydas specializējas sertificētu metāla durvju uzstādīšanā un apkalpošanā. Pie mums ir pieejamas durvis ar dažādām specifikācijām no bāzes modeļa Skydas Standart, kas nodrošina augstu skaņas un siltumizolāciju gan kā dzīvokļu ieejas durvis, gan kā privātmājas ārdurvis. (Pilna komplekta cena, sākot no 609 EUR.) Privātmājas ārdurvis neizsalst līdz -30 grādiem. Visi Skydas durvju modeļi tiek aprīkoti tikai ar pasaules vadošo firmu slēdzenēm. Skydas Standart 2 durvju modelis ir ieteicams tiem klientiem, kuri vēlas apvienot augstu skaņas un siltumizolāciju, ugunsdrošību un paaugstinātu drošību. (Pilna komplekta cena, sākot no 945 EUR.)

Komentāri

Pievienot komentāru