Latviešu maizes ceptuve Lāči nolēmusi atjaunot ASV rupjmaizes ēšanas tradīcijas, jo patlaban ASV nav izteiktas rupjmaizes kultūras, un visvairāk rupjmaizi ASV esot iecienījuši iebraucēji.
Tā Db.lv pastāstīja Lāču pārdošanas un mārketinga daļas vadītājs Atis Blinds. Viņš norāda, ka Amerikā dzīvo daudz iebraucēju, kuri iegādājas uzņēmuma ražoto rupjmaizi.
Lāču rupjmaize «aiz okeāna» tiek tirgota jau divus gadus. ASV iedzīvotājiem tiek piedāvāti galvenie Lāču maizes pamatveidi, ko iespējams iegādāties vairākos veikalos dažādās ASV pavalstīs.
Maizes ceptuve Lāči dibināta 1993. gadā. Lāču maizes ceptuvei ir piešķirts Zaļās karotītes kvalitātes karogs. Pazīstamākie Lāču produkti ir Īsta rupjmaize, Īsta saldskābmaize, Burkānmaize, augļu maizes, Valriekstu maize, kā arī kēksi, cepumi un kūkas.
Db.lv jau vēstīja, ka aizvadītā gada augustā Lāčos tika cepts Latvijā lielākais maizes klaips. Maizes klaipa svars sasniedza 73,1 kilogramu. Ar to tika godināta 18. maizes ceptuves pastāvēšanas gadadiena.