Tendence pievērsties dabīgam saldējumam ir laba, bet tomēr patērētājiem jābūt uzmanīgiem.
Tā notiekošo saldējuma tirgū vērtē SIA Rūjienas saldējums valdes priekšsēdētājs Igors Miezis. Viņš pauž gandarījumu, ka pirms diviem gadiem sāktā Rūjienas saldējuma cīņa par īsta piena un krējuma saldējuma ražošanu ir vainagojusies rezultātiem un arī citi rūpnieki sākuši ražot auksto saldumu no dabīgām izejvielām. I. Miezis atgādina, ka līdz šim lielie ārvalstu koncerni mazos ražotājus esot smacējuši nost ar reklāmām un mārketinga aktivitātēm par īstu saldējumu, lai gan to ražošanā izmantojuši augu tauki, kas ļauj samazināt ražošanas izmaksas. Tas, ka ražošanā tiks izmantots piens un krējums, izmaksas tikai palielinās.
Tiesa, Rūjienas saldējuma vadītājs aicina patērētājus būt acīgiem un raudzīties, no kā sastāv saldējums. Proti, ārvalstu ražotāji bieži vien nosaukumos izmantojot, piemēram, pienu, lai gan saldējumā no piena neesot ne vēsts. «Piena un krējuma vārds tiek locīts un apspēlēts dažādos veidos un tā ir medaļas otra puse – ne tā patīkamākā,» brīdina ražotājs. Kopumā tendenci pievērsties dabīgām izejvielām I. Miezis vērtē kā labu. Rūjienas saldējuma tirgus daļa šobrīd ir ap 8 – 9 %.
Arī a/s Premia FFL valdes priekšsēdētājs Andis Kļaviņš kā vienu no tendencēm saskata lielāku virzību uz dabīgu izejvielu izmantošanu. «Šogad patērētājiem ir piedāvāti tik daudz jaunu, interesantu garšu un saldējumu veidu kā nekad agrāk, kā arī saldējuma ražotāji organizē aktīvas mārketinga kampaņas. Katrs ražotājs cenšas patērētāju ar kaut ko pārsteigt un to piesaistīt. Šogad turpinās tendence saldējumos izmantot pēc iespējas vairāk dabīgu izejvielu, arvien vairāk saldējumu tiek ražoti no piena taukiem, patērētāji kļūst arvien izglītotāki par saldējumu sastāvdaļām,» komentē A. Kļaviņš.