«Līdz šim bijām mājražotāji, šis statuss atļauj produkciju realizēt tikai pašiem. To arī darījām tirdziņos, bet septembrī devāmies uz VID un teicām, ka gribam saražoto nodot arī trešajai personai – veikalam,» par izmaiņām nesen uzsāktajā makaronu biznesā laikrakstam Kursas Laiks stāsta Ivika Vasiļauskaite un Ēriks Putris.
Kopš septembra beigām olu makaronus ar firmas zīmi Vilma Anna Liepājas un apkārtnes iedzīvotāji var iegādāties veikaliņā Garšo gan un Zāļu ielas eko veikalā.
Latvijā tos pārdod 14 veikalos Rīgas pilsētā un rajonā, Saldū, Jelgavā, Ogrē, Lielvārdē, Rēzeknē, Madonā, atpūtas bāzē Jāņkalni. «Strauji izplesties pagaidām neplānojam, lai ir tāda kā ekskluzivitātes piegarša,» piesardzīgi izsakās mazā biznesa pārstāvji.
Gan jau tā lieta aizies, bet cilvēki jāpieradina, spriež uzņēmīgie jaunieši un atklāj, ka latvisko nosaukumu Vilma Anna izvēlējušies par godu savām vecmāmiņām. «Vilma ir manas omītes vārds, bet Ivikas omīte no Sikšņiem ir Anna. Mums joprojām ir labas attiecības ar vecvecākiem,» priecājas Ēriks Putris.
No veikalu masveida produkcijas mājas ražojums atšķiras ar to, ka mīklas sastāvā ir daudz olu - 33 procenti. Vienā paciņā ietilpstošajiem 400 gramiem makaronu izmantotas četras olas, kas šos makaronus padara ļoti sātīgus. Sloksnītes ir biezākas, bet divpadsmit minūtēs izvārīt var. No vienas paciņas sanākot trīs līdz četras palielas porcijas.
Vēl jāpēta pircēju gaume, bet, iespējams, drīzumā taps arī spageti un saldie makaroni. Doma par uzņēmējdarbību Ērikam Putrim radusies tikai šā gada aprīlī, un jau maijā tirdziņos piedāvātas pirmās makaronu partijas.