Pļaviņu novada Aiviekstes pagasta Krievciemā darbību sākusi SIA Ecos alus darītava Burši. Tajā top gaišais un tumšais alus ar nosaukumu Bursh, ko varēs nobaudīt jūnija sākumā, vēsta reģionālais medijs Staburags.
Apaļās krāsns siltums, ozolkoka tvertnēs gatavotā alus smarža rada omulīgas sajūtas, pieredzēto atstāsta medijs. Uzņēmuma vadītājs Mārtiņš Daģis teicis, ka šī ir otrā alus darītava Latvijā, kurā vārīšanas procesā izmanto ar malku kurināmu krāsni. Arī izejvielas ir tikai dabīgās, lai varētu gatavot dzīvo alu.
Tāpat kā daudziem nelielajiem uzņēmējiem, arī tur viss sākās ar īpašuma iegādi, un sākumā nav bijis domas izveidot ražotni.
«Iedvesmu deva alus ražotne Saldū, kas piedāvā arī nepieciešamās iekārtas. Sākumā domāju kaut ko nelielu mājas pagalmā, bet tas viss izvērtās daudz plašāk. Sadarbībā ar Lauku atbalsta dienestu piesaistīta arī daļa Eiropas Savienības fondu līdzekļu. Visas iekārtas piegādāja un ierīkoja uzņēmējs no Saldus. Viņš arī ierādīja dzēriena gatavošanas procesu,» stāstījis Mārtiņš Daģis.