Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autostāvvietu operators “Park Expert” ieviesis pirmo maksas autostāvvietu Valmierā, Rīgas ielā 13, kas sākusi darbu jūlijā, lai nodrošinātu kārtību un disciplīnu konkrētās teritorijas apmeklētājiem.

Šī ir pirmā maksas stāvvieta Valmierā, kas paredz gan bezmaksas automašīnas novietošanas laiku, tādējādi atļaujot iedzīvotājiem veikt plānotos pirkumus vai apmeklēt kādas iestādes, kas izvietotas blakus, gan arī maksu par papildu laiku, kamēr spēkrats atrodas konkrētajā teritorijā.

Stundas samaksa par auto atstāšanu Rīgas ielā 13 ir viens eiro, savukārt visas dienas maksa ir trīs eiro.

Stāvvieta tiek uzraudzīta ar video kameru palīdzību, fiksējot katras iebraukušās un izbraukušās automašīnas reģistrācijas numuru.

“Maksas stāvvietu izveidošana visbiežāk ir saistīta ar iedzīvotāju disciplinēšanu, jo pie dažādām komercēkām un iestādēm, kur nepieciešams piekļūt cilvēkiem, mēdz būt pārpildītas stāvvietas, kas savukārt apgrūtina pakalpojumu sniedzējus. Tāpat jāņem vērā tas, ka īpašums ir jāuztur un jāapsaimnieko, nodrošinot gan sniega tīrīšanu, gan apgaismojumu un tīrīšanu, kas, protams, maksā naudu, tāpat arī jāmaksā nekustamā īpašuma nodoklis, tāpēc domājams, ka šāda pieeja palīdzēs teritorijas īpašniekam kvalitatīvāk nodrošināt un apsaimniekot stāvvietas stāvlaukumā,” saka SIA “Park Expert” valdes priekšsēdētājs Edgars Kalējs.

Pašreiz maksas stāvvietu izbūve un pakalpojumu nodrošināšana ir pieprasīta ne tikai Rīgā, bet arī reģionos, jo īpašnieki saprot priekšrocības, ko dot šāda pieeja, kas nodrošina ne tikai regulārus ienākumus, lai segtu uzturēšanas izmaksas, bet arī kārtību, jo klientiem jāievēro konkrētajai teritorijā izstrādātie noteikumi.

“Īpašnieki pie mums visbiežāk vēršas tad, kad vairs nezina, kā nodrošināt kārtību sev piederošā teritorijā. Viņiem nav iebildumu pret to, ka cilvēki tur novieto automašīnas, taču ne vienmēr tas notiek tā, ka visas iesaistītās puses ir apmierinātas. Tieši tad autostāvvietu operatori nāk palīgā, tādējādi uzlabojot gan vidi, gan arī nodrošinot kvalitatīva pakalpojuma sniegšanu,” piebilst E.Kalējs.

SIA “Park Expert” piedāvā pilna servisa pakalpojumus, kas saistīti ar autostāvvietu projektēšanu, izbūvi un uzturēšanu, kā arī uzlabošanu. Uzņēmuma risinājumus izmanto gan privātpersonas, gan juridiskas personas, piemēram, biroju centru apsaimniekotāji u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru