Bankas

Taivānas lielākā banka Lietuvā varētu koncentrēties uz biznesa klientiem

LETA--BNS, 24.07.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taivānas valdībai piederošā "Bank of Taiwan", kas ir salas lielākā banka, plāno sākt darbību Lietuvā un, visticamāk, koncentrēsies uz biznesa klientiem, trešdien paziņoja Lietuvas finanšu ministre Gintare Skaiste.

Viņa uzsvēra, ka lielāka skaidrība par "Bank of Taiwan" darbību Lietuvā būs pēc tam, kad tā saņems Lietuvas centrālās bankas izsniegtu licenci.

"Ir pāragri runāt par tās darbības mērogu un mērķauditoriju," Skaiste teica žurnālistiem, komentējot informāciju, ka Taivānas Finanšu uzraudzības komisija ir apstiprinājusi "Bank of Taiwan" pieteikumu darbības sākšanai Lietuvā.

Skaiste klāstīja, ka ir jāsagaida bankas pieteikums darbības sākšanai Lietuvā, taču "publiski pieejamā informācija liecina, ka tā varētu koncentrēties uz biznesa klientiem".

Ministre paskaidroja, ka Taivānas bankas ienākšana varētu uzlabot uzņēmumu iespējas finansēt savus projektus, jo pieaugs konkurence finanšu sektorā. "Kapitāla pieejamība Lietuvā ir ierobežota un tirgus ir koncentrēts, tādēļ jebkurš jauns spēlētājs ir ļoti vēlams," sacīja Skaiste.

Viņa uzsvēra, ka jebkurš jauns tirgus dalībnieks atdzīvina konkurenci, un tirgū aicinātas iesaistīties arī citu valstu bankas.

Lietišķais laikraksts "Verslo žinios" jūlija vidū vēstīja, ka Taivānas Finanšu uzraudzības komisija ir apstiprinājusi bankas pieteikumu sākt darbību Lietuvā.

"Bank of Taiwan" vēlas izveidot pārstāvniecību Lietuvā. Bankas vērtējumā tā ir iespēja paplašināt darbību arī citās Centrālās un Austrumeiropas valstīs.

"Bank of Taiwan" norādīja uz salas tirdzniecības un ekonomiskajām saitēm ar Lietuvu, kas pēdējo gadu laikā ir nostiprinājušās, un Lietuvas ģeogrāfisko atrašanos vietu.

Bankai pašlaik ir 11 pārstāvniecības, tostarp ASV, Honkongā, Japānā, Singapūrā, Lielbritānijā, Dienvidāfrikas Republikā un Austrālijā.

Komentāri

Pievienot komentāru