Jaunākais izdevums

Par Latvijā bāzētā premium vannas rituālu un ķermeņa kopšanas produktu ražotāja “Stenders” vairākuma akcionāru ir kļuvusi viena no pasaulē vadošajām privātā kapitāla investīciju kompānijām “L Catterton”, kas koncentrējas uz ieguldījumiem patēriņa segmenta uzņēmumos un zīmolos.

Noslēgtais darījums paātrinās “Stenders” starptautisko biznesa ekspansiju, kā arī nostiprinās uzņēmuma pozīcijas Āzijā, Eiropā, Tuvo Austrumu un ASV tirgos.

Jaunais investors norāda, ka “Stenders” kā vannas rituālu ekspertam veiksmīgi izdevies sevi pozicionēt vairākos kontinentos, kur uzņēmumam paredz turpmāku attīstību ar sociāli atbildīgu biznesa pieeju, aktualizējot ilgtspēju un labbūtību apgūtajos tirgos.

Vairākuma akcionārs novērtē uzņēmuma mērķtiecīgo darbību 20 pārstāvētajās valstīs, e-komercijas kanālos un vairāk nekā 300 veikalos pasaulē, kas pēdējo četru gadu laikā ir ļāvis palielināt “Stenders” konsolidēto apgrozījumu par aptuveni 20% katru gadu. Tādējādi zīmols ir spējis nodrošināt konsekventu pārdošanas apjomu pieaugumu, uzrādot augstus konversijas un atkārtotu pirkumu rādītājus.

“Patērētāji vannas un ķermeņa kopšanas līdzekļu segmentā pakāpeniski pāriet uz augstākas kvalitātes produktiem, un mēs sagaidām, ka šī tendence saglabāsies līdzīgi, kā tas ir noticis ar sejas un roku ādas kopšanas līdzekļiem. Pateicoties zīmola vērtībām un produktiem, kas rezonē ar mērķauditoriju, “Stenders” ir spējis gudri izmantot tirgus pārmaiņas un attīstīties līdzi patērētāju prasībām. Mēs ar nepacietību gaidām iespēju sadarboties ar uzņēmuma vadības komandu, lai izvirzītu un īstenotu vēl augstāk sasniedzamus mērķus,” uzsver “L Catterton” vadošais partneris Skots Čens (Scott Chen).

Saskaņā ar “Stenders” izpilddirektores Kristīnes Grapmanes teikto, jaunā investora pieredze un starptautiskais sadarbības tīkls ir pamats nākamajam izrāvienam: “Šī partnerība mums paver jaunu lappusi izaugsmē un attīstībā, lai jau pavisam citā kvalitātē turpinātu nest ziemeļnieku mieru un izpratni par vannas rituāliem vannas istabās visā pasaulē. “L Catterton” ir pierādījuši, ka tā portfeļa uzņēmumiem ir izdevies paaugstināt savu pievienoto vērtību, un mēs ar prieku izmantosim šīs zināšanas un pieredzi, lai palielinātu “Stenders” vērtību globālajā tirgū, kur šo gadu laikā esam veikuši vērtīgas iestrādes. Galvenie fokusi mūsu sadarbībā būs esošo tirdzniecības kanālu nostiprināšana, fiziska klātbūtne dažādās pasaules valstīs, “premium” sortimenta un e-komercijas biznesa paplašināšana, ražošanas efektivitātes uzlabošana un izcilu talantu piesaiste.”

“L Catterton” ir plaša pieredze skaistumkopšanas un personīgās higiēnas zīmolu veidošanā un attīstībā pasaulē, starp populārākajiem zīmoliem ir “Ci Flavors”, “Elemis”, “Etvos”, “Function of Beauty”, “The Honest Company”, “Maria Nila”, “Marubi”, “MERIT”, “Nutrafol”, “Oddity (“Il Makiage” mātes uzņēmums), “SUGAR Cosmetics”, “TULA” un citi.

Darījuma finanšu detaļas netiek izpaustas.

Par “L Catterton”“L Catterton” ir pasaules mēroga vadošā investīciju kompānija, kas koncentrējas uz ieguldījumiem patēriņa segmenta uzņēmumos un zīmolos. Kompānija pārvalda aptuveni 35 miljardu ASV dolāru lielu pašu kapitālu trīs dažādu produktu platformās: privātā kapitāla, kredītu un nekustamā īpašuma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Stenders apgrozījums pērn audzis 1,8 reizes, peļņa pārsniegusi miljonu eiro

Db.lv, 09.05.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīga, 9.maijs, LETA. Kosmētikas ražotājs SIA "Stenders" pagājušajā gadā strādāja ar 14,358 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 1,8 reizes vairāk nekā 2022.gadā, un guva 1,191 miljona eiro peļņu pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka globālie notikumi turpinājuši veidot neprognozējamu vidi, tomēr ekonomikā bijusi jūtama atveseļošanās pēc pandēmijas.

Pēc kompānijas vadības vēstītā, lielākajā tirgū Ķīnā piedzīvota izaugsme par 2,4 reizēm, bet tirgos, kas atrodas ārpus Ķīnas, apgrozījums pērn palielinājies par 59%.

Kompānijas "Stenders" vadības ziņojumā arī teikts, ka pērn sākta darbība Saūda Arābijā, kur plānots atvērt sešus veikalus, kā arī Lietuvā, atverot vienu veikalu.

Latvijā pārdošanas apjomi pērn auguši par 3%.

Vadības ziņojumā teikts, ka pērn klientiem piedāvāti 136 jauni produkti un to variācijas. No tiem 30% veidoja dāvanu kategorija, 18% - ķermeņa kopšanas un 14% - ziepju kategorija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 1. līdz 30. aprīlim Latvijā norisinājās “Komplimentu mēnesis”, kura mērķis ir dot iespēju klientiem novērtēt pakalpojumu sniedzēju darba kvalitāti un izcelt labākās servisa vietas Latvijā.

Vērtējumu uzklausīja un komplimentus saņēma 32 dažādi uzņēmumi, vairāk nekā 500 tirdzniecības un pakalpojumu vietās Latvijā. Komplimentu mēneša laikā savu vērtējumu par pakalpojumiem sniedza 10’692 iedzīvotāji.

“Komplimentu mēneša noslēguma pasākumā izcēlām tikai 10 dalībniekus, bet tādus, kuru pakalpojumu kvalitāte, klientu prāt, tuvinās izcilībai. Proti, piešķīrām 8 zelta komplimentus vietām, kur apkalpošana ir lieliska un pats vērtējums, kā arī vērtējumā iesaistīto klientu proporcija, ir ļoti augsta. Kā arī 2 platīna komplimentus, tiem pakalpojumu sniedzējiem, kuru vērtējums tuvinājās visaugstākajam iespējamajam,” norāda Raivis Balodis, “Komplimentu mēneša” organizators.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas eksportētāju asociāciju "The Red Jackets" turpmāk vadīs Kaspars Rožkalns, informēja asociācijā.

Iepriekš "The Red Jackets" valdes priekšsēdētājs bija Mārtiņš Tiknuss, kurš asociāciju vadīja kopš tās dibināšanas 2019.gadā.

Vienlaikus asociācijas valdē no jauna iecelts Jānis Palkavnieks, Arnis Ozols un Liene Gaspažiņa, savukārt darbu valdē turpinās Kristīne Grapmane un Jānis Ošlejs.

Tādējādi darbu "The Red Jackets" valdē neturpinās Linda Riekstiņa-Šnore, Egils Grasmans un Jānis Bergs.

“Mana motivācija vadīt Latvijas Eksportētāju asociāciju “The Red Jackets” ir ļoti skaidra, šobrīd pārstāvot industriālo grupu UPB, kas ir viens no lielākajiem eksportētājiem uz Skandināvijas valstīm, redzu ka eksports ir vienīgais ceļš valsts labklājības virzienā. Uzskatu, ka mana iepriekšējā pieredze vadot LIAA palīdzēs valdes darbā, jo pārzinu valsts pārvaldes struktūru un darbības veidu, attiecīgi varu pievienot vērtību identificējot iespējas eksportētāju atbalstam,” norāda Kaspars Rožkalns.

Komentāri

Pievienot komentāru