Ražošana

Kā top? Dabas dots tējas dzēriens ar aronijām un pelašķi

Monta Glumane, 13.12.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā piektdienā biznesa portāls Db.lv saviem lasītājiem piedāvā iespēju ielūkoties SIA "Dabas dots" ražotnē, lai redzētu, kā top tējas dzērieni "D’Tea" ar aronijām un pelašķi.

"Visu ražojam dabīgu, neizmantojam konservantus, sīrupus, ekstraktus, un tā ir mūsu lielākā kvalitātes un arī garšas atšķirība. Visu gatavojam no svaigām lietām – svaigi spiestas sulas un svaigi vārītas tējas, produktam pievienojot dabīgus saldinātājus – medu vai fruktozes sīrupu," stāsta SIA "Dabas dots īpašnieks" Rolands Briņķis.

Sākotnēji uzņēmums pirmās partijas ražoja tikai no Latvijas izejvielām, bet, sākot eksportēt, novēroja, ka Latvijas piegādātāji nevar nodrošināt nepieciešamo apjomu.

"Ja mums piedāvā dažus kilogramus, tad tas mums neder. Tēja ir lielais izaicinājums, kāpēc mums to nākas iepirkt no kaimiņiem. Vienu gadu pelašķu tēju pasūtījām Latvijā, taču laikapstākļi bija nelabvēlīgi un mēs neieguvām tik daudz, cik bijām paredzējuši. Mēs nevaram uz to paļauties, jo tad mums nebūs, no kā ražot," norādīja R. Briņķis.

"Dabas dots" lielākā atšķirība ir tā, ka tējas dzērieni tiek ražoti no pašu spiestām sulām. "Braucot pa izstādēm, mēs jūtam - cilvēki brīnās, ka garša ir atšķirīga no tās, ko ražo no koncentrātiem. Mums saka, ka mēs esam traki, jo lielajā biznesā tā nedara. Esmu redzējis, kā Vācijā pilda līdzīgus produktus un tur neviens ar tādām lietām nenodarbojas. Mēs uzskatām, ka tā ir mūsu kvalitāte un mēs vēlamies šo produktu atšķirīgu. Ceram, ka varēsim noturēt šo latiņu, kad būs arī lieli pasūtījumi," teic R.Briņķis.

Db.lv jau rakstīja, ka uzņēmums eksportu uz Vāciju uzsāka šā gada jūnijā, bet ar nākamo gadu plāno sākt eksportu uz Somiju un attīstīties Skandināvijas virzienā, piedāvājot gan esošos tējas dzērienus, gan izstrādājot jaunas garšas.

Komentāri

Pievienot komentāru