Daudznozaru kompānija Daugava būtiski paplašinājusi savu darbību un no 17.novembra sāks piedāvāt pircējiem gaļas produkciju ar nosaukumu Daugavas delikateses.
Par to informē DK Daugava saimnieks Aigars Vaivars. Ieguldītās investīcijas netiek atklātas. Pašlaik sortimentā ir vairāki vārīto, žāvēto un citu desu veidi: Daugavas desa jeb Doktordesa, Prezidenta cīsiņi, Deputātu sardeles, Oligarhu desa jeb salami, Advokātu desa jeb šaurā salami, Tautas desa jeb asinsdesa, kā arī Saeimas delikatese jeb liellopu aknu pastēte un vairāki cūkgaļas kūpinājumi alkšņu malkā: Brašais šķiņķītis, Smeķīgā krūtiņa, Lepnā karbonāde un Ņammīgā vistiņa. Produkciju ražo SIA Daugavas delikateses.
Cūkgaļa un liellopu gaļa tiek iepirkta no Cēsu un Dobeles novada gaļas audzētāju sertificētajām kautuvēm. «Pašlaik plānotais Daugavas delikatešu ražošanas apjoms ir ap 10 tonnām gatavās produkcijas nedēļā, pieaugot pircēju apetītei, plānojam jaudu palielināt un ražot arī jaunus produktus,» uzsver A.Vaivars. Desas un cīsiņi ražoti pēc bērnības dienu receptes, tāpēc produktu sastāvā ir vairāk nekā 90% gaļas, kā arī Daugavas piens, krējums, saistvielas, garšvielas. Produkti nesatur konservantus, masas aizvietotājus un ķīmiskos uzlabotājus.
DK Daugava pašlaik ir 43 tirdzniecības vietas, kompānija ražo ap 70 piena produktu veidu, ap 90 maizes un konditorejas izstrādājumu veidu, 11 nosaukumu gaļas izstrādājumus Daugavas delikateses.