Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas lidostā 30.aprīlī atklāta aviokompānijas “Norwegian” bāze Rīgas lidostā. Pastāvīgas bāzes atvēršana stiprinās uzņēmuma klātbūtni Latvijā. Rīgas lidosta būs bāzes lidosta 30 aviokompānijas pilotiem un 60 lidojumu ekipāžas darbiniekiem, nodrošinot tiešos savienojumus ar sešiem galamērķiem.

“Mums ir bijusi ļoti laba pieredze sadarbībā ar Latviju un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA). Esam gandarīti oficiāli atklāt savu bāzi ar pilotiem un salona apkalpi. Šajā nedēļas nogalē uzsākam lidojumus uz Tivatu un Korfu, tādējādi palielinot mūsu maršrutu tīklu uz un no Latvijas līdz sešiem maršrutiem. Mūsu mērķis ir turpināt paplašināties šajā reģionā,” tā Geirs Karlsens, “Norwegian Air Shuttle ASA” izpilddirektors.

Aviokompānija “Norwegian” nodrošinās tiešos savienojumus no Rīgas ar Oslo, Trondheimu, Kopenhāgenu, Stokholmu, Korfu un Tivatu.

“Liels paldies LIAA par ieguldīto darbu sarunās ar aviokompāniju “Norwegian” un “Norwegian” par izdarīto izvēli savai jaunajai bāzei. Es esmu pārliecināts, ka šī izvēle bija pareizā, jo mēs – Ekonomikas ministrija un valdība – šobrīd intensīvi strādājam pie tā, lai Latviju padarītu par investīcijām pievilcīgāko vietu reģionā. Man ir gandarījums, ka “Norwegian” ir novērtējusi Latvijas izaugsmes potenciālu, kas mūsu skatījumā nozīmē valsts ekonomikas apjoma dubultošanos nākamo desmit gadu laikā”, uzsver ekonomikas ministrs Viktors Valainis.

LIAA pārstāvniecība Norvēģijā sadarbību ar kompāniju “Norwegian” uzsāka 2020. gadā, kad Rīgā tika izveidots biznesa pakalpojumu centrs. Aviokompānijas bāzes atklāšana Rīgā ir nākošais sadarbības solis, kas palīdzēs attīstīt sadarbību starp Latviju un Norvēģiju uzņēmējdarbībā, tūrismā un citās jomās.

“Norvēģija jau šobrīd ir TOP10 investors Latvijā un 12. nozīmīgākais Latvijas eksporta partneris. Līdz ar šīs bāzes atklāšanu redzam jaunas iespējas ekonomiskās sadarbības attīstībai. “Norwegian” piemērs potenciāli varētu kalpot kā iedrošinājums arī citām Norvēģijas kompānijām attīstīt savu uzņēmējdarbību Latvijā,” uzsver LIAA direktora pienākumu izpildītāja Iveta Strupkāja.

Kompānija “Norwegian” Latvijā ir pārstāvēta kopš 2005. gada un Rīga ir kompānijas lielākais tirgus Baltijā. Rīga ir vilinošs galamērķis gan tūristiem gan biznesa cilvēkiem Nozīmīgs ir arī fakts, ka Rīga ir iekļauta UNESCO sarakstā. Kā papildu stimuls bāzes atvēršanai kalpoja tas, ka Norvēģijā šobrīd dzīvo 10 tūkstoši latviešu, un Norvēģijas uzņēmumi ir vieni no lielākajiem ārvalstu investoriem Latvijā. Kopumā valstī ir reģistrēti 236 Norvēģijas uzņēmumi. Turklāt Rīgu daudzi ceļotāji izmanto arī tranzīta lidojumiem.

“Norwegian Group” ir vadošā Ziemeļvalstu aviācijas uzņēmumu grupa ar galveno biroju Fornebu pie Oslo. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 8200 darbinieku un tai pieder divas vadošās aviokompānijas Ziemeļvalstīs – “Norwegian Air Shuttle” un “Widerøe’s Flyveselskap”.

“Norwegian Air Shuttle” ir lielākā Norvēģijas aviokompānija ar aptuveni 4700 darbiniekiem, tā darbojas plašā maršrutu tīklā, kas savieno Ziemeļvalstis ar galvenajiem Eiropas galamērķiem. 2023. gadā “Norwegian” pārvadāja vairāk nekā 20 miljonus pasažieru un tās flotē ir 87 Boeing 737-800 un 737 MAX8 lidmašīnas.

“Widerøe’s Flyveselskap” ir ne tikai Norvēģijas vecākā aviokompānija, bet arī Skandināvijas lielākā reģionālā aviokompānija. Aviokompānijā strādā vairāk nekā 3500 darbinieku. 2023. gadā aviokompānija pārvadāja 3,3 miljonus pasažieru un uzturēja floti ar 48 lidmašīnām, tai skaitā 45 lidmašīnas Bombardier Dash 8 un trīs lidmašīnas Embraer E190-E2. “Widerøe Ground Handling” sniedz virszemes apkalpošanas pakalpojumus 41 Norvēģijas lidostā.

Viens no “Norwegian Group” svarīgākajiem mērķiem ir ilgtspēja, tādēļ kompānija ir apņēmusies ievērojami samazināt oglekļa emisijas. Visnozīmīgākā iniciatīva šajā ziņā ir ieguldījums ilgtspējīgas aviācijas degvielas ražošanā un izmantošanā.

Komentāri

Pievienot komentāru